Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jätteaffärens värde: 19 000 000 kronor

Highlights: Se alla bästa playsen från ESL One Cologne
Patrick ”es3tag” Hansen.Foto: Astralis/Youtube

Nu står Cloud9:s nya CS:GO-lag klart.

Laget värvar danske Patrick ”es3tag” Hansen från Astralis som ansluter efter Dreamhack.

– Jag tror att det här är en av de största övergångarna någonsin, säger Anders Hörsholt, vd för Astralis Group, i ett uttalande.

Det blev en kortvarig vistelse i tidernas bästa CS:GO-lag för Patrick ”es3tag” Hansen. Efter bara fyra månader så lämnar han danska Astralis för att bege sig till Nordamerika och stororganisationen Cloud9, som genomgår stora förändringar.

– Saker hände väldigt fort. Jag är stolt över att ha representerat Astralis, jag älskar fansen och jag trodde aldrig ens för en sekund att jag skulle lämna så här tidigt, säger es3tag i ett uttalande.

Enligt lagets vd Anders Hörsholt så är det sannolikt en av de största övergångarna någonsin inom Counter-Strike. 

– Vi har en skyldighet mot vår egen verksamhet och mot spelaren och därför är vi nöjda med att ha slutfört affären med Cloud9, säger han.

Priset: 19 miljoner

Astralis blev historiskt som den första professionella CS-organisation med sju spelare i truppen. En trupp som nu alltså består av sex personer. 

Lagets andra extraspelare, Lucas ”Bubzkji” Andersen, berättar på Twitter att även han har erbjudits att lämna Astralis om en lockande erbjudande dyker upp. 

Es3tag blir därmed Cloud9:s femte spelare, och det krävdes en stor summa från Cloud9 för att få affären i hamn. Värdet på affären är enligt lagets general manager HenryG hela 19 miljoner kronor, med övergångssumma och lön inräknat. Då räknas inte exempelvis bonusar och agentsummor in.

Enligt uppgifter till 1pv låg övergångssumman på 500 000 dollar, motsvarande 4,5 miljoner kronor. Det innebär att es3tags månadslön ligger på strax över 400 000 kronor.

Kontraktslängden är tre år.

Cloud9

floppy (USA)

ALEX (Storbritannien)

mezii (Storbritannien)

woxic (Turkiet)

es3tag (Danmark)

Följ SportExpressen E-sport på Facebook 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.