Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anklagas: ”Varför spelar ni in oss för?”

Mad Lions-tränaren Peacemaker.Foto: Ice Challenge 2020

Ryska CS:GO-organisationen Forze kritiseras hårt – igen.

Laget anklagas för att ha spelat in motståndarnas vy under träningsmatcher, vilket har lett till ett ordbråk på sociala medier.

”Under all min tid som tränare var det bara Forze som använde det av de relevanta lagen”, skriver Janko ”YNK” Paunovic.

I den tränarskandal som skakade om CS:GO och som ledde till att mängder av tränare stängdes av var det en som straffades extra hårt: Hard Legion-tränaren Aleksandr ”MechanoGun” Bogatyrev.

Det visade sig att han hade använt tränarbuggen mer än någon annan för att fuska till sig segrar mot lag som Na'Vi, Virtus Pro och Hellraisers. För att rentvå sitt namn försökte han med att byta sitt nick till ”Zoner”. 

Förra veckan stod det klart att ryska laget Forze värvade den avstängde tränaren som tränare för sitt juniorlag, något som fick hård kritik.

Nu får Forze kritik ännu en gång, och det på grund av att laget har blivit påkommet med att spela in sina motståndares vyer under träningsmatcher, så kallade ”scrims”. 

Medan det inte uttryckligen finns några regler mot att göra det så är det en sedan länge etablerad överenskommelse mellan lag som tränar mot varandra.

”Varför tränar ni med GOTV på och spelar in träningarna i första taget?”, skriver Mad Lions-tränaren Peacemaker på Twitter.

”Borde inte vara en grej”

I tweeten bifogar han också en skärmdump med bevis för att träningsmatchen mellan lagen spelats in. Han får nu stöd av den tidigare Faze Clan-tränaren YNK som berättar att han upptäckte samma sak tidigare. 

När han får mothugg från Forze-tränaren LMBT, som menar att det inte är några konstigheter med det, svarar han:

”Det borde inte ens vara en grej och under hela min tid som tränare var Forze det enda relevanta laget som gjorde så”, skriver YNK.

Peacemaker påpekar även att Forze och Mad Lions kommer möta varandra i kommande Flashpoint, vilket han menar gör det ännu mer oetiskt.

https://twitter.com/peacemakercsgo/status/1322931932238401538

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.