Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Anklagas för sexuellt utnyttjande av barn

Här är de största stjärnorna på hela Twitch
Gonzalo ”Zero” Barrios.
Foto: Zero/Youtube
Foto: Zero/Youtube

E-sportstjärnan Gonzalo Barrios anklagas för sexuellt utnyttjande av barn.

Nu stämmer han en av de som anklagat honom, sin före detta rumskamrat, för förtal.

”Han erkände det, men nu förnekar han och hävdar att han förlorat sin karriär på grund av mig”, skriver hon enligt Dot Esports.

Det var i juli förra året som anklagelserna kom mot den 26-årige Gonzalo ”Zero” Barrios. 

Chilenaren, som bor i USA, är en av de största stjärnorna i e-sporten Super Smash Bros och har tagit plats i Guinness rekordbok efter sina historiska 56 raka turneringsvinster.

Bland annat så stod hans före detta rumskamrat Jacqueline ”Jisu” Choe bakom anklagelserna om att han bland annat skrivit meddelanden av sexuell natur till underåriga tjejer. Något han senare också erkände och bad om ursäkt för – och uppgav sig ha sökt hjälp för.

Nu stämmer han däremot sin före detta rumskamrat för förtal, enligt Dot Esports.

Barrios menar att hon felaktigt har anklagat honom för att ha misshandlat sin 15-åriga flickvän när han själv var 20. Samma tjej är i dag hans fru. 

Han uppgavs också ha begärt nakenvideor av en 14-årig flicka och erbjudit sig att betala flygbiljetter till en annan underårig för att utföra sexuella tjänster. Dessa anklagelser hävdar han är falska genom sin advokat.

”Han erkände, nu förnekar han”

Spelaren erkände tidigare att han begärt videor av en underårig flicka, men slår tillbaka mot påståendet om flygbiljetterna. Efter stämningsansökan har Choe satt upp en Gofundme där hon ber sina följare hjälpa till med rättegångskostnaderna.

”Förra året använde jag min plattform för att avslöja hans sexuella utnyttjande av barn. Han erkände det, men nu förnekar han och hävdar att han förlorat sin karriär på grund av mig, och inte på grund av att han är en pedofil. Rättegångar är dyra. Allt hjälper”, skriver hon på Twitter.

Skandalen ledde till att Barrios förlorade sitt kontrakt med Facebook Gaming och sitt lag Tempo Storm. Även hans Twitchkanal togs bort, som hade över 520 000 följare. 

Han menar nu att anklagelserna har lett till att han förlorat en stor del av sina inkomster.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Se det bästa från Blast Premier Fall

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.