Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Anders, 14, har vunnit 360 matcher – i rad

Anders Vejrgang.
Foto: RBLZ GAMING

Den 14-årige supertalangen Anders Vejrgang har vunnit otroliga 360 Fifa-matcher i rad.

Men han får inte delta i de största turneringarna – och kan gå miste om miljontals kronor.

– Jag ser absolut ingen grund till varför jag inte kan delta i internationella turneringar, säger dansken själv till NRK.

En dansk 14-åring har fått enorm uppmärksamhet under senaste månaderna. Anders Vejrgang är en jättetalang i Fifa-spelen och spelar i Fifa Weekend League där han har otroliga 360 vinster – och 0 förluster. Vejrgang har krossat allt motstånd i ligan och ses som nästa storstjärna. 

Hittills finns bara ett problem för honom: han är inte gammal nog för att delta i de största Fifa-turneringarna.

”Nu är det dags för EA Sports att ändra åldersrestriktionerna. Ni går miste om de bästa spelarna”, har bland annat svenske Fifa-legendaren Ivan ”Boraslegend” Lapanje skrivit på Twitter

Även Vejrgang själv har uttryckt frustration över åldergränsen på 16 år som har satts av spelutvecklaren EA Games, vilket han berättar om i en intervju med NRK.

– Jag ser absolut ingen grund till varför jag inte kan delta i internationella turneringar. Jag förstår det inte. I Fortnite kan 13 år gamla spelare delta i världsmästerskap, men Fifas regler tillåter bara att tävla från att man har fyllt 16 år, säger han till sajten.

Går miste om miljoner

Svenske Boraslegend, som tidigare räknades till världens bästa Fifa-spelare, har analyserat danske 14-åringens spelstil i en video på sin Youtubekanal. Bland annat hyllar han talangen för användandet av överstegsfinter som ger honom stora övertag i matcher.

Vejrgang går potentiellt miste om stora pengar medan han inte kan delta i de största turneringarna i spelet. Brittiske stjärnan Donovan ”Tekkz” Hunt har bland annat tjänat in nästan 3,5 miljoner kronor under sin karriär som Fifa-spelare.

Anders Vejrgang har däremot redan hittat en organisation då han värvats av tyska fotbollsklubben RB Leipzigs e-sportlag samtidigt som han har nästan 400 000 följare på Twitch.. 

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.