Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Amerikanerna kommer fram och hostar på oss”

Lee ”Fearless” Eui-seok.
Foto: Twitter/Skärmdump
Han spelar i Overwatch League för Dallas Fuel.
Foto: MARY ALTAFFER / AP TT NYHETSBYRÅN

Overwatch-stjärnan har nyligen flyttat till Texas efter att ha värvats av Dallas Fuel.

Nu berättar Lee ”Fearless” Eui-seok, 22, om rasismen och hatet som han upplevt sedan flytten.

– Folk försöker starta bråk med oss. Varje gång de ser mig så kommer amerikaner fram till oss och vissa hostar på oss, säger han under en stream.

Den professionella Overwatch-spelaren Lee ”Fearless” Eui-seok är känd för att ha en av e-sportens största upprättelse-historier. 

Han gick från att ha varit en del av Overwatch Leagues stora jumbolag till att bli en av spelets mest hyllade tank-spelare.

I november värvades koreanen av Dallas Fuel och flyttade till amerikanska delstaten Texas. 

I en viral video berättar han nu om hatet han stöter på dagligen i sitt nya liv.

– Att vara asiat här är skräckinjagande. Folk försöker starta slagsmål med oss. Varje gång de ser mig så kommer amerikaner fram till oss och vissa hostar på oss, berättar han i videon.

Han menar vidare att få i staden bär masker medan spelarna i laget gör det, och personer riktar förolämpningar och skratt mot dem när de är ute och går. 22-åringen säger att rasismen är allvarlig.

– De kallar oss kineser och trakasserar oss, rasismen här är obeskrivlig. 

”Är en chock för oss”

Eui-seok berättar att spelarna är rädda för att röra sig ute eftersom det händer dagligen. Han har aldrig upplevt något liknande i sitt hemland.

Mike Rufail, gamingchef på Envy som äger Dallas Fuel, uttalar sig om spelarens ord för Washington Post.

– Det är en chock för oss att ha det så nära vår dörr här. När de landade här så förberedde vi inte dem för specifika händelser som rasism, säger han.

– Vi kommer fortsätta att göra mycket mer content runt laget för att visa deras personligheter. Jag tror att personer med diskriminerande personligheter kan börja förstå bättre att våra koreanska spelare kan få en koppling till dem på ett sätt de kanske inte trodde innan.

https://twitter.com/swingchip930/status/1379481778889580545

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.