Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Allsvenska klubben ger sig in i e-sporten

IFK Norrköping satsar på e-sport.

Den allsvenska klubben har värvat Fifa-spelarna Simon ”Erikzzon” Eriksson och Douglas ”HortyGoose” Dahlberg.

– Att vi lyckats knyta till oss dem känns väldigt spännande, säger marknadschefen Robin Bornehav.

Nu blir IFK Norrköping den senaste allsvenska klubben att på allvar ge sin in i e-sporten. Föreningen har värvat Simon ”Erikzzon” Eriksson, 22, och Douglas ”HortyGoose” Dahlberg, 23, för att representera klubben i Fifa.

 –Vi går in i denna satsningen med samma inställning som i vår övriga sportsliga verksamhet. Att bli så bra som möjligt. Det stärker oss som klubb då vi kommer att nå en helt ny målgrupp, säger klubbdirektören Jens Magnusson i ett pressmeddelande.

Duon kommer att tävla i den kommande säsongen av eAllsvenskan. Erikzzon blev svensk mästare i Fifa 2015, och därmed petade ner storstjärnan Ivan ”BorasLegend” Lapanje från tronen. 

HortyGoose å andra sidan tog sig till kvartsfinal med Gif Sundsvall under förra säsongen.

Väldigt spännande

Norrköping är nöjt med värvningarna.

– Att vi lyckats knyta både Simon och Douglas känns väldigt spännande. Spelarna har stor rutin efter många år av Fifa-spelande på den stora scenen, säger Robin Bornehav, marknadschef IFK Norrköping.

Malmö blev mästare i förra säsongen av eAllsvenskan. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.