Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alliances succé efter stjärnans uppvisning

HeatoN: "Kommer bli halshuggen när jag säger det här"
Nikobaby ledde Alliance till seger mot Na'Vi.Foto: Twitch/Dream League
Foto: Twitch/Dream League

Alliance står som segrare efter ”El Clásicon” mot Na'Vi.

Svensklagets stora stjärna Nikolay ”Nikobaby” Nikolov hade stor show. 

Han slog också sitt eget rekord.

Kampen om tre miljoner kronor är i gång, och svenska Alliance inledde slutspelet i Dota 2-majorn i Leipzig oerhört övertygande. 

De körde över Natus Vincere i game ett med totalt 30–3 i elimineringar. Den som ledde vägen var som så ofta den bulgariske stjärnan Nikobaby, som spelade Slark.

Men ukrainska Na'Vi slog tillbaka direkt och tog game två, som var en jämn kamp under de första tio minuterna. Till slut så kunde de däremot dra i väg och förstöra basen med statistiken 31–23.

Ett game tre kom att krävas för att avgöra vilket lag som tar sig till kvartsfinal, och vilket som får spela för sin överlevnad i lower bracket.

Svenskarna inledde i underläge, men det var återigen Nikobaby som skulle visa vägen med flera double- och triple kills. Denna gång som Lifestealer, och han slog också ett rekord.

Enligt Dota-statistikern Nahaz så var hans köp av Maelstrom efter sex minuter ett rekord. 

Vems rekord han slog? Sitt eget.

Siktar på The International i Stockholm

Till slut blev han för stark för Na'Vi och Alliance tog segern, och bulgaren avslutade game tre fläckfritt med tolv kills, tre assist och noll deaths.

Nu ställs Alliance mot Team Secret, med svenske stjärnan zai i laget i kvartsfinalen. De håller sig därmed kvar i upper bracket, vilket innebär att de får ännu en chans att ta sig vidare även vid en förlust.

De spelar om viktiga poäng för att ta sig till jätteturneringen The International, som för första gången någonsin hålls i Sverige när den kommer till Globen senare i år.

https://twitter.com/NahazDota/status/1220019461664591873

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.