Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Alliance revansch i det svenska derbyt

Nikobaby.
Foto: Tobias Martinsson
Foto: Twitch/DreamLeague

Nya säsongens första svenskderby i Dota 2 spelades på onsdagskvällen.

Efter en stark vändning fick Alliance sin revansch mot Team Liquid efter mötet i majorn.

– De kan inte röra honom, säger experten.

Det blev i vanlig ordning en underhållande kamp mellan de två svensklagen Alliance och Team Liquid i lagens premiärmatch i säsong 15 av Dream League. 

Alliance hoppades på en revansch efter att ha blivit utslaget ur Singapore-majorn av just Liquid.

I game ett skaffade sig Liquid däremot ett starkt övertag, men började spela slarvigt och bjöd in Alliance i matchen igen. Till slut blev Micke, med Juggernaut, för mycket att hantera och Liquid kunde trots det ta 1–0-ledningen,

Alliance fick sedan en mardrömsstart på game två och förlorade i samtliga tre lanes. 

Alliance vändning

Tio minuter in hade Liquid 13 kills mot Alliance två. Precis som i game ett var Taiga närmast odödlig med sin Enchantress och vållade nya problem för Alliance.

Men.

Alliance, och framför allt carryn Nikobaby med Sven, skalade till slut upp och kämpade sig tillbaka – och började vinna lagfajterna. Efter en halvtimmes spel kastade Liquid in handduken och matchen gick till ett game tre. 

Trenden med starka Liquid-inledningar fortsatte, men Nikobaby skulle än en gång bli ett jätteproblem. Denna gång som Morphling – och bulgaren var överlägset starkast på kartan.

– De kan inte röra honom, de kommer inte nära, konstaterar de i sändningen.

Till slut hade Alliance vänt matchen till en 2–1-seger.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.