Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”All min respekt för honom är borta nu”

Lista: Så mycket tjänar världens sju största streamers
Shroud.Foto: Twitch.
xQc.Foto: Twitch
Tyler1.Foto: Twitch

Det hela började som en rolig turnering där jätteprofilerna möttes i spelet ”Fall Guys”.

Det slutade i ett jättebråk där Shroud, Tyler1 och XQC ingick.

– All min respekt för honom har försvunnit, säger Shroud.

Under helgen som gick hölls Twitch Rival där några av de allra största profilerna inom streaming möttes i spelen Fortnite, Valorant, League of Legends och Fall Guys. Även om det ses som ett evenemang som mest är i uppvisningssyfte så stod hundratusentals kronor på spel.

Turneringen förde också med sig ett oväntat storbråk där tre av de allra största Twitchnamnen ingick: Felix ”XQC” Lengyel, Michael ”Shroud” Grzesiek och Tyler ”Tyler1” Steinkamp.

Shroud och Tyler1 ingick i samma lag och mötte på söndagen XQC:s lag i Fall Guys. Under matchen sågs XQC hålla i en motståndare fast han var eliminerad, så att hans lagkamrat kunde ta tredjeplatsen före sin motståndare, skriver Dexerto. Dessutom ”stream snipade” han motståndarna, det vill säga tittade på deras streams för att få information.

På sin egen stream syntes Tyler1 kolla reprisen från händelsen. Han kunde inte tro sina ögon.

”Händer det här verkligen?”, utbrister han i sin stream.

”Bannas han i en månad?”

Både Tyler1 och Shroud menar att all respekt de hade för XQC innan har försvunnit efter händelsen. 

”Jag är så chockad, för jag vet inte vad som kommer hända. Jag tror inte ens Twitch vet. Jag vet inte om de kommer banna honom i en vecka, en månad, tre dagar? Jag har ingen aning”, säger Shroud.

Det hela urartade sedan i en het ordväxling där de olika partera skrek i munnen på varandra och förolämpningarna haglade. XQC själv sedan dess bett om ursäkt i ett inlägg på Twitter efter händelsen och ber sina fans att sluta försvara honom.

”Vi borde inte ha gjort det och det var fel. Jag är ledsen för mitt agerande. Jag trodde att det skulle vara roligt. Det påverkade inte resultatet men det var fortfarande i dåligt uppsåt. Jag är ledsen.”

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.