Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”80 procent av alla spelen är våldsamma”

SportExpressen E-sport: ”Sånt kan göra att e-sport aldrig blir accepterat”
Foto: JOAN VALLS / CORDON PRESS BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

FC Barcelona är involverat i flera e-sporter som PES och Rocket League.

Men nu stänger presidenten Josep María Bartomeu dörren för mängder av spel.

– 80 procent av spelen är våldsamma, säger Barçachefen.

I april i fjol så meddelade fotbollsjätten FC Barcelona att man stärker sitt deltagande i e-sporten genom att introducera ett eget lag i Rocket League. Sedan innan har Barça ett Pro Evolution Soccer-lag. 

Men trots det så väljer nu presidenten Josep María Bartomeu att sätta ned foten mot e-sporten.

– Vi har lag i Asien som tävlar i Barcelonas färger, men vi kommer inte att gå fullt ut för det på grund av våra värderingar och vill inte delta i våldsamma spel, vilket 80 procent är, säger Bartomeu, enligt AS.

Har fördömts av OS

Många har haft förhoppningen om att storklubben skulle expandera till spel som Call of Duty, League of Legends och Counter-Strike: Global Offensive. Men den dörren är nu stängds under Bartomeus ledarskap.

Våld inom spel har varit ett hett ämne under en lång tid, och Internationella olympiska kommitténs (IOK) ordförande Thomas Bach har bland annat tidigare sagt att e-sporten inte har någon plats inom olympiska spelen på grund av de våldsamma inslagen.

Trots det så kommer turneringar i både Rocket League och Street Fighter V att spelas i Intel World Open inför OS i Tokyo i sommar. Tävlingarna har stöd från IOK.

Prispotten kommer ligga på 5 miljoner kronor.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.