Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

7-åringen tar nätet med storm – chockar alla i e-sporttävlingen

Simone Lim, 7, tog internet med storm när hon vann Pokémon-mästerskapet i Oceanien i helgen.Foto: Skärmdump: Youtube / Skärmdump: Youtube
Simone Lim satt mitt emot sin motståndare och hantera det iskallt. Foto: Skärmdump: Youtube / Skärmdump: Youtube
Foto: Skärmdump: Youtube / Skärmdump: Youtube

7-åriga Simone Lim charmade en hel spelvärld i helgen.

Genom att vinna den första stora turnering i ”Pokémon Sword & Shield” hon ställde upp i – och ge ett bedårande tacktal. Nu gör hon upp om 5 miljoner kronor i VM-finalen.

– Ja, jag är glad, sa Simone efter att hon besegrat den 14-åriga superfavoriten i finalen.

En 7-årig debutant mot en 14-årig regerande mästare. Inte många trodde att Simone Lim skulle vinna när hon ställdes mot den sju år äldre Justin Miranda-Radbord, som dessutom var den regerade mästaren. Men när Oceaniens regionala mästerskap i ”Pokémon Sword & Shield” skulle avgöras i helgen överraskade 7-åringen alla.

Med en imponerande taktisk förmåga lyckades Simone Lim förutspå den betydligt äldre Justin Miranda-Radbords drag. Kommentatorerna gick bananas efter Simones play där hon lyckades grundlura sin motståndare i det avgörandet draget. 

– Hon förutsåg att motståndaren skulle använda skölden! Så smart. Hon läser det helt perfekt, skriker kommentatorerna efter draget som avgjorde finalen. 

Simone tog hem finalen med 2-1 i matcher och bjöd på ett blygsamt leende som segergest innan hon gratulerades av sin bästa kompis som sprang ner från läktaren.

– Publiken är helt vild här, säger kommentatorerna.

Prispott på 5 miljoner kronor

Efter vinsten har internet svämmat över i kärlek till den unga talangen. Framförallt charmades många av hennes vinnarintervju, där hon erkände att hon trots allt var lite nervös under matchens gång och även passade på att tacka sin familj. 

– Jag får ju gåshud när jag ser det här. Här ser man verkligen att e-sport är för alla, säger Emil ”HeatoN” Christensen i studion i SportExpressen E-sport. 

VM-finalen avgörs i mitten av augusti i London och den totala prispotten är över 5 miljoner kronor.

Se hela nya avsnittet av SportExpressen E-sport nu på fredag! 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.