Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

30 miljoner i potten i nya jätteturneringen

Veckans Clutch: "Finns ingen annan som kan göra det här"
Så här kommer turneringar att fungera.
Foto: Apex Legends
Foto: Apex Legends

Nu ger sig Apex Legends in i e-sporten på allvar.

I nya Global Series så ligger prispotten på 30 miljoner kronor.

Och glädjebeskedet: alla får chansen att delta.

Apex Legends har legat relativt lågt vad gäller att satsa som en e-sport på riktigt. Fram tills nu. 

Det populära spelet, som kallades en ”Fortnite-dödare” när det släpptes, presenterar en serie turneringar under namnet Apex Legends Global Series med 30 miljoner totalt i prispotten, bekräftar EA.

Alla från över 60 länder är välkomna att delta, oavsett vilken nivå man spelar på. Så länge de spelar på pc.

Fyra typer av turneringar

Global Series delas in i fyra olika moment. Så här fungerar det:

Onlineturneringar som fungerar som vägen in i serien, och där spelarna får chansen att tjäna in Global Series-poäng som gör att man kan kvalificera sig till lan-turneringar.

Challengerturneringar som är regionala turneringar där spelarna ställs mot andra i sin region och vinnarna kvalificerar sig till en framtida major.

Premierturneringar som är globala liveturneringar där de bästa onlinespelarna från olika regioner möts och kan få Global Series-poäng för att ta sig till en major.

Majors kommer fungera som den högsta nivån av tävlingar dit bara de allra bästa kvalar och där de största priserna kommer finnas. Där utses den bästa spelaren i världen. 

Totalt fyra majors kommer hållas, där 100 tremannalag deltar i de första tre. De 60 bästa lagen tar sig till den fjärde som är den stora avslutningen för Global Series.

Till en början hålls tolv turneringar under 2020, där den första – som spelas online – inleds den 25 januari. De som vill delta kan registrera sig från och med den 11 januari.

Den första stora turneringen, en major, hålls mellan 13–15 mars.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.