Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

25-åringen död i cancer: ”Vila i frid”

Så fungerar League of Legends och VM-spelet
Flow.Foto: Double Dimension/Youtube

E-sportvärlden har sorg.

Ryske Alexander ”Flow” Sazonov, 25, är död efter att ha diagnostiserats med cancer för nästan tre år sedan.

Han sörjs nu av Dota 2-världen.

Flow har gjort ett namn för sig själv i lag som Elements, Double Dimension, Prodota Gaming och senast FlyToMoon. Nu har den 25-årige Dotaspelaren avlidigt, enligt VP Esports.

Den ryske spelaren berättade i januari 2018 att han hade diagnostiserats med testikelcancer och månaden senare så opererades han och tumören togs framgångsrikt bort, varefter han återupptog sin Dotakarriär igen. Han tävlade så nyligen som i augusti.

Cancern kom däremot tillbaka och under onsdagen meddelades det tragiska beskedet att Alexander ”Flow” Sazonov är död. 

Stor insamling

Han sörjs nu världen över.

”Vi vill uttrycka vår sorg till vänner och familj till Alexander ”Flow” Sazonov som nyligen avled”, skriver världens bästa Dota 2-lag Team Secret.

”Vila i frid, Flow”, skriver ukrainske kommentatorn Vitalii ”v1lat” Volochai på Twitter.

Flow, som spelade i offlane-rollen, har tidigare nämnt svenske Alliancestjärnan Gustav ”s4” Magnusson som en av de spelare han ser upp till mest inom Dota-scenen. 

När cancerbeskedet kom för två år sedan så gick mängder av personer inom e-sportscenen samman för att samla in pengar till Flow. Hans lag, Double Dimension, höll också en turnering med samma syfte där storlag som Natus Vincere deltog.

https://twitter.com/dota2ruhub/status/1311241141480755200?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1311241141480755200%7Ctwgr%5Eshare_3&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.vpesports.com%2Fdota2%2Fflow-passed-away-at-age-25

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.