Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

23-årige stjärnan tvingas lägga av

Jian ”Uzi” Zi-Hao.Foto: LPL/Skärmdump
”Du har varit en enorm motivation”, säger svenske Rekkles.Foto: Riot

En av de bästa spelarna någonsin i League of Legends tackar för sig.

Jian ”Uzi” Zi-Hao, 23, tvingas lägga ner karriären på grund av skade- och hälsoskäl.

– Du har varit en enorm motivation för min tillväxt som spelare, säger svenske stjärnan Martin ”Rekkles” Larsson i ett videomeddelande.

23-åringen från Kina räknas som den bästa bot lane-spelaren någonsin inom League of Legends och var först med att nå 500, 1 000, 1 500, 2 000 och 2 500 elimineringar i kinesiska toppligan LPL.

Nu tvingas Royal Never Give Up-stjärnan lägga ner karriären på grund av skade- och hälsoskäl.

– En gång när jag var på sjukhuset så sa doktorn att mina armar liknar de som är 40 och 50 år gamla, sa Uzi tidigare sagt om problemen i en intervju med Nike.

Han berättar nu att han har diagnostiserats med typ 2-diabetes på grund av kronisk stress, övervikt och att han stannar uppe sent på nätterna regelbundet. 

Samtidigt har han haft stora problem med arm- och bensmärtor. I intervjun med Nike så berättade han att han ofta kände att han inte hade någon styrka i sina ben, som att de var någon annans. 

Hans lag, RNG, berättar att han fortsatt kommer vara anställd i en annan roll som ännu inte är klar, samtidigt som de kommer att hjälpa honom med skade- och hälsobekymren.

”Inspirerade mig”

Efter beskedet så strömmar hälsningarna in till den välrespekterade spelaren.

– Att se någon med så stor passion för spelet inspirerade mig till att visa min också, säger svenske stjärnan Martin ”Rekkles” Larsson i ett videomeddelande som lades upp av Fnatic.

”Uzi är en legendar, sorgligt att se honom gå i pension. Bara 23 år gammal med så många hälsoproblem, jag hoppas att han finner hälsan och kommer tillbaka”, skriver amerikanen Yiliang ”Doublelift” Peng på Twitter.

Under sin karriär så nådde Uzi två VM-finaler, vann tre LPL-splits samt MSI och Asiatiska spelen. I januari så framröstades han dessutom till Årets person på den årliga prisutdelningen på Weibo, den enorma sociala medier-plattformen i Kina. Där slog han allt från skådespelare till artister.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.