Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

22 miljoner matcher har spelats – bara i Sverige

Så bra är nya Fifa 22
Foto: EA Sports
PSG.
Foto: MICHEL EULER / AP TT NYHETSBYRÅN

Bara tre veckor efter spelsläppte visar EA Sports upp galna siffrorna för Fifa 22.

I Sverige har hela 22 miljoner matcher redan spelats.

En miljon matcher spelas alltså varje dag runtom i landet.

Den 26 september släpptes årets upplaga av de omåttligt populära Fifa-spelen. 

Nu visar spelutvecklare EA Sports upp de imponerande siffrorna från spelets första tre veckor. Globalt har fem miljarder mål gjorts hittills, i en miljard spelade matcher.

Bara i Sverige har 22 miljoner matcher spelats hittills, vilket ger ett snitt på ungefär en miljon matcher dagligen. Totalt innebär det 225 miljoner spelade minuter av svenska Fifa 22-spelare.

Mindre överraskande är att det är franska PSG som är den klubb som har spelats mest. 15 miljoner gånger har de valts av världens alla spelare, som utnyttjat supertrion med Neymar, Kylian Mbappé och Lionel Messi.

I karriärslaget så är den mest populära spelaren att köpa till sitt lag norske sensationen Erling Haaland. Bakom honom finns Mbappé och Dortmundtalangen Jude Bellingham.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

Så mycket tjänar de svenska e-sportstjärnorna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.