Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

21-åriga stjärnan död: ”Jag är hjärtekrossad”

Fero blev 21 år gammal.
Foto: ESPN/Youtube

Call of Duty-stjärnan Maurice ”Fero” Henriquez är död.

Det tragiska beskedet kommer från hans familj.

”Vi uppskattar allas kärlek och stöd”, skriver de på Twitter.

En mörk skugga lägger sig över e-sportvärlden. 21-årige Maurice ”Fero” Henriquez har avlidit, vilket bekräftas av familjen via hans Twitterkonto. 

Han var ett av de största namnen i spelet och var en del av Florida Mutineers. Familjen slår samtidigt ned rykten om att det skulle röra sig om ett självmord och berättar att han dog som en följd av en hjärtattack, enligt Dexerto.

”Vi vill klargöra att han inte tog sitt liv och han led inte av depression. Vi uppskattar allas kärlek och stöd”, skriver hans mamma på Twitter.

Mängder av hyllningar

Nu strömmar hyllningarna in från många av e-sportens största profiler på sociala medier.

”Jag är hjärtekrossad, jag kan inte finna orden”, skriver 100 Thieves-vd:n Matt ”Nadeshot” Haag.

”My hjärta krossades. När vi pratade var det inget annat än skämt och skratt. Jag är tacksam för att ha varit lagkamrat till honom och fått uppleva en så levande, passionerad person. Vila i frid broder”, skriver Toronto Ultra-stjärnan Anthony ”Methodz” Zinni.

Fero har varit en professionell Call of Duty-spelare sedan 2014 vann bland annat tre Call of Duty Home Series-turneringar med sitt Mutineers där han var en av lagets nyckelspelare. 

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter 

https://twitter.com/Mutineers/status/1326332217337942017https://twitter.com/Nadeshot/status/1326316742251929601

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.