18 gripna i enorma Twitch-härvan i Turkiet

Valorant-spelaren Dilara Toprakci greps tidigare i härvan.
Foto: Instagram
Turkiska polisen slår till mot personer indragna i skandalen.
Foto: IHA

18 ytterligare personer har gripits i den stora härvan i Turkiet.

De anklagas för pengatvätt genom tjänsten Twitch, skriver Daily Sabah.

Sedan tidigare är bland annat en världsmästare indragen i skandalen.

Den stora Twitchhärvan i Turkiet växer. 

Tidigare greps 40 personer för att ha tvättat 90 miljoner kronor genom plattformen – där många bland annat streamar sitt datorspelande.

En av de som dragits in i skandalen är e-sportstjärnan Mehmet Yagiz ”Cned” Ipek. Han blev världsmästare i Valorant med sitt Acend i december.

Nu rapporterar Daily Sabah att 18 ytterligare personer har gripits i samband med härvan.

En kriminell liga ska ha slutit avtal med flera profiler på Twitch för att skicka in donationer, i form av virtuella valutan ”bits”, till dem. Därefter ska de ha fått tillbaka största delen av summan. På så sätt ”tvättades” pengarna – som kommer från en stor mängd stulna kontokort.

Flera profiler indragna

Enligt Upcomer så finns flera e-sportprofiler bland de som tidigare har gripits i skandalen. 

Bland andra League of Legends-spelaren Muhammed ”Theokoles” Isik och Twitchprofilen Dilara Toprakci. Den sistnämnde sparkades tidigare av sitt lag BBL Queens som en följd av anklagelserna mot henne.

Det hela uppdagades efter en stor dataläcka på Twitch. En grupp turkiska streamers upptäckte på grund av den att vissa på plattformen tjänade anmärkningsvärt stora summor, trots relativt låga tittarsiffror. Detta rapporterades sedan till polisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.