Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

16-åringens gåva – efter miljonvinsten

Se otroliga spelgrafiken som alla pratar om
Mamman Lisa och Wolfiez.
Foto: BBC/Skärmdump
Jaden ”Wolfiez” Ashman.
Foto: Excel Esports

Förra året så gjorde den då 15-årige Jaden ”Wolfiez” Ashman stor succé i Fortnite-VM.

Nu avslöjar han vad han använde den enorma vinstsumman på 8,5 miljoner kronor till.

– Det känns väldigt bra att hålla löftet till min mamma, säger han till BBC.

Fjolårets Fortnite-VM blev en stor succé sett till antalet tittare och de högst placerade tog med sig stora summor hem. Svenske Theo ”Crue” Ferrer – som då var 16 år – kom sexa och tog hem hela sex miljoner kronor.

Den brittiske jättetalangen Jaden Ashman, mer känd som Wolfiez, kom tvåa i duo-turneringen i samma världsmästerskap och vann 8,5 miljoner. Det gjorde honom till den engelsman som har tjänat mest i e-sporthistorien och dessutom den yngsta spelaren att vinna en miljon dollar då har endast var 15 år gammal.

Något som han också är inskriven i Guinness rekordbok för.

Nu, exakt ett år senare, berättar han för BBC hur han har spenderat pengarna. Den största investeringen? Han har köpt ett hus till sin mamma, precis som han lovade efter framgången i VM.

– Det är en väldigt bra känsla att kunna köpa huset och hålla mitt löfte till mamma. Så mycket stress hon slipper ha nu, det är en väldigt skön känsla, säger Wolfiez.

Mamman: ”Han fixade det!”

Mamman Lisa berättar att planen sedan tidigare var att köpa ett hus, men att det skulle krävas en lång tids arbete för att få ihop pengarna.

– Men han lyckades fixa allting!, säger mamman.

För att få ihop livspusslet så lämnade hon av sin yngsta son hos en dagmamma vid 7 på morgonen och åkte sedan i väg att för att jobba till 18-tiden medan hon inte tjänade nog mycket för att kunna spara pengar.

Årets världsmästerskap i Fortnite ställdes in på grund av coronapandemin och Wolfiez och de övriga storstjärnorna får därmed inte en chans att upprepa bedriften igen förrän tidigast nästa år.

Sedan succén i VM så har Wolfiez nu skrivit på för den stora brittiska organisationen Excel Esports.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.