Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

140 000 insamlat till barncancerforskning

Se ukrainske storstjärnans tal
141 878 samlades in till barnen
Foto: Herman Caroan
Programledartrion Marcus “Tutsi” Toth, Fredrik "Jaegarn" Kempf och Kim ”DraySWE” Larsson.
Foto: Herman Caroan

Under lördagen hölls ”Stream of hope” där pengar samlades in till förmån för forskning kring barncancer.

141 878 kronor lyckades man samla in.

Bland annat fick barnen tävla tillsammans med kända streamers.

Nu har årets ”Stream of hope” hållits och en stor summa samlades ännu en gång in av Barncancerfonden i samarbete med e-sportprofilerna Marcus ”Tutsi” Toth, tillsammans med Fredrik ”Jaegarn” Kempf och Kim ”DraySWE” Larsson.

– Jag tvekade inte en sekund när jag fick frågan om att programleda detta evenemang. Om jag med mina följare kan nå ut till de som annars inte nås av Barncancerfondens budskap och arbete är jag superglad. Jag vill uppmuntra fler till att bidra, sa Marcus ”Tutsi” Toth inför programmet.

Totalt samlades 141 878 kronor in.

Under lördagens sändning på Twitch så fick de cancerdrabbade barnen tävla tillsammans med profilerna. Bland de som deltog i programmet fanns också Tejbz och Swebliss, samt influencern Alexandra Nilsson som gästade programmet.

Programmet bestod av flera tävlingar och utmaningar.

Varje gång 5 000 kronor samlades in så snurrades det på ett hjul. Det resulterade bland annat i att CS:GO-profilen Fredrik ”Jaegarn” Kempf fick en cupcake smetad i ansiktet av Alexandra Nilsson. Profilerna fick också testa på starka såser.

Pengarna samlades in till förmån för forskning kring barncancer samt stöd till drabbade..

Cancer är den största dödsorsaken bland barn i åldrarna ett till 14 år i Sverige, och ett barn drabbas statistiskt sett varje dag. 85 procent av de som drabbas överlever, men drabbas ofta av sena komplikationer, enligt Barncancerfonden.

Följ SportExpressen E-sport på Facebook och Twitter!

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.