Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Duon tackar för sig: ”Fick avsluta med coronaguld”

Johannes Larsson.Foto: BILDBYRÅN
Thomas Holmgren.Foto: BILDBYRÅN

SM-guld när slutspelet ställdes in.

Men nu tackar två tunga Falun-pjäser för sig: Thomas Holmgren, 32, och Johannes Larsson, 30.

– Alla sagor har sitt slut, säger sportchefen Rickard Hedlund.

Innebandyns silly season är i full gång.

Falun korades till svenska mästare när SM-slutspelet ställdes in, men på marknaden har de legat tämligen lågt.

Sportchefen Rickard Hedlund har i stället prioriterat att förnya utgående kontrakt.

Holmgren och Larsson slutar

Men med trotjänarna Thomas Holmgren och Johannes Larsson blir det inga fler spelaravtal.

De två backpjäserna har valt att avsluta sina karriärer.

– Vilka spelare det är! Det är tunga avbräck för oss, men deras tid går vidare och vi har planer för bägge två nu, säger Rickard Hedlund.

Kom deras besked överraskande för dig och Falun?

– Nej, vi har haft jättevackra samtal och det här har växt fram under samtalen. Bägge två har varit extremt viktiga för Falun och de fick avsluta med ett SM-guld, ett coronaguld.

Det var Johannes Larssons femte och Thomas Holmgrens fjärde SM-guld i karriären. Bägge två var också med och tog VM-silver 2016. Larsson har dessutom VM-guld från 2012.

32-årige Holmgren inledde sin karriär i Storviks IF och kom till Falun från SSL-kollegan Dalen 2013. Redan 2018 la han klubban på hyllan på grund av motivationsbrist, men gjorde comeback mitt under säsongen. I a-landslaget blev det totalt 31 framträdanden.

– Han kommer ta ett stort ansvar i vår juniorakademi som chefstränare nu, säger Rickard Hedlund.

Måste plocka nytt på backplats

30-årige Larsson har Filipstad som moderklubb och hann med tio raka säsonger i Falun. Han skrapade ihop 56 landskamper och totalt 44 poäng.

– Skadorna har tagit mycket av hans karriär i slutet. Nu försöker jag lura med honom som materialförvaltare. Det har varit en dröm sedan han var liten att han ska bli det. När vi hade exitsamtal med laget frågade jag honom: ”Ska du med som materialare nu?”. ”Det är bara att du ringer”, svarade han. Det vore kul att kunna värva honom som det, säger Rickard Hedlund.

Falun tvingas nu jaga nytt till de bakre leden. 

Ett ”nyförvärv” är redan klart. Johan Fahlström kom tillbaka i slutet av säsongen efter sin korsbandsskada och kommer få en nyckelroll nästa säsong.

 – Vi sitter inte i sjön även om bägge två är oersättliga på sitt vis. Vi har några krokar ute och någon kommer vi göra färdigt med. Vår ambition är att ha ett bättre lag än vi hade i år, säger Rickard Hedlund.

Landslagsmannen Markus Jonsson har ryktats vara ett namn på Faluns önskelista. Men 25-åringen skrev på ett nytt treårskontrakt med Växjö i dagarna.

Rickard Hedlund dementerar dessa uppgifter starkt.

– Det där är rent skitsnack. Vi pratade med honom för kanske fyra år sedan.

 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.