"Dumma i huvudet – är ju en skandal"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Jonathan Hedström.
Foto: ROBIN NORDLUND / © BILDBYRÅN
Alexander Majorov.
Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS HILLERGREN / © BILDBYRÅN

Alexander Majorov får inte representera Sverige i OS.

Beslutet väcker starka känslor i idrottsvärlden.

"Det är en skandal", skriver hockeyikonen Jonathan Hedström på Twitter.  

Alexander Majorov satte personbästa i det fria programmet under konståknings-EM i Moskva i helgen. Han slutade sammanlagt sjua med totalpoängen 225,86. Det räckte inte för en OS-plats för 26-åringen, som fick nobben av Sveriges olympiska kommitté. 

Majorovs pappa och tränare Alexander Majorov senior var djupt besviken på beslutet.

– Jag är irriterad. För mig är det helt fel beslut. Sverige är inte ett speciellt stort land och behöver representeras i OS. Alexander har kämpat för den här platsen, sa Majorov senior till SportExpressen i går.  

"Det är en skandal"

– Hela världen kommer titta. Det är bra för det svenska folket, för att få dem att titta på konståkningen. Jag är mycket besviken. Att han har visat upp bra resultat och sen får negativa svar, det är inte okej. 

Nu har även Tre Kronor-profilen Jonathan Hedström gett sig in i debatten. 

"SOK, är ni helt dumma i huvudet? Ursäkta mitt språk. Men att neka Alexander Majorov en plats i OS är skandal. Topp 7 i EM är ju fantastiskt. Tycker så synd om alla konståkare som har som mål att få delta i ett OS. Har själv en dotter som drömmer men troligtvis aldrig når dit. Vakna", skriver Hedström på Twitter.  

Därför petas han

Carina Skoog, SOK:s sportchef för konståkning, hänvisade i går till att en topp åtta-placering inte bedöms som ett tillräckligt realistiskt mål för Majorov. 

– Det är kriterier som både Alexander och hans tränarteam, och vi från SOK:s sida har jobbat efter, och som de har jobbat efter. Det är ingenting som är nytt, det är någonting vi har jobbat efter sedan förra OS, sa hon då. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.