Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Drömspelaren klar - nu jagar de guldtränaren

Andreas Harnesk.
Foto: BILDBYRÅN
Daniel Jernberg.
Foto: BILDBYRÅN

Drömspelaren har redan landats.

Nu är siktet inställt på ett drömnamn på tränarbänken: Andreas Harnesk.

– Vi erbjuder honom en heltidsanställning, säger sportchefen Jocke Sjöström.

Under fredagen blev Team Thorengruppen återigen ett SSL-lag i innebandy.

Förra gången blev sejouren bara tvåårig - och 2018 degraderades de till allsvenskan igen.

Men efter att Svenska Innebandyförbundet tog beslutet att avsluta säsongen utan kval- eller slutspel gick Umeålaget rakt upp som seriesegrare i den norra allsvenskan.

Under fredagen presenterades även supernyförvärvet. Landslagscentern Jonas Svahn plockades in på ett treårskontrakt från stadsrivalen Dalen. Precis som SportExpressen kunde avslöja redan i torsdags.

- Vi har en SSL-mässig trupp redan, men vi är inte nöjda med en målsättning där vi bara håller oss kvar. Vi vill spetsa truppen direkt och distansera oss från botten. För det behöver man några klasspelare, säger sportchefen Jocke Sjöström.

Harnesk på Thorengruppens önskelista

Team Thorengruppen jagar även på förstärkningar utanför planen.

SportExpressen kan berätta att Andreas Harnesk är högt upp på önskelistan och är ett namn som mycket väl kan dyka upp i båset i SSL-återkomsten. 

- Vi erbjuder honom en heltidsanställning. Huvudparten av hans uppdrag kommer i så fall vara kopplat till SSL-laget men det kommer vara bredare än så, säger sportchefen Jocke Sjöström som tidigare arbetat tillsammans med Harnesk i Iksus damlag.

Resultatet den gången: SM-guld 2017.

Andreas Harnesk följde sedan upp det med en SM-titel även på herrsidan. Med Storvreta 2019, innan han just före jul fick sparken därifrån.

En månad senare tog han över Rönnby i damernas SSL - och lotsade dem till slutspel. Ett slutspel som sedermera alltså blev inställt. Inom kort går Andreas Harnesks kontrakt ut.

Daniel Jernbergs framtid oklar

Team Thorengruppen har denna säsong haft Daniel Jernberg som huvudtränare.

Jernberg meddelade i dagarna att han inte hade någon kännedom om hur det skulle bli nästa säsong.

– Jag vet inte. Jag ska sätta mig med sportcheferna och prata framtid. Men det har vi inte kommit till än, vi har fokuserat på ett kvalspel som nu inte blev av, sa han till VK.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.