Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

DOMEDAGEN

I dag kommer besked om Peter Forsberg kan spela OS i Turin eller inte.
PHILADELPHIA. Foppa har magnetröntgat sin skadade ljumske.
Natten till söndag får han läkarnas dom:
- Som det ser ut just nu handlar det om en lättare bristning i ljumsken och jag ska vila från spel i tio till fjorton dagar, säger han till SPORT-Expressen.

FAKTA

Foppas skada
Handlar det om en lättare bristning i Foppas vänstra ljumske är han tillbaka på isen om två veckor.
Är det problem med magmuskeln också kommer rehabiliteringen nog att bli längre och då är det fara för OS-spel.
"Jag har haft problem med hela vänstra sidan av överkroppen ett tag.
Det har inte känts bra.
"

Han har inte gett upp OS. - Absolut inte. Det ska mycket till innan jag gör det. Foppa var på plats när Philadelphia Flyers tränade i Voorhees i går.

Åkte till sjukhuset

Men han vilade från alla aktiviteter. I går åkte han in till ett sjukhus i Philadelphia och fick sin skadade ljumske magnetröntgad. - Den läkare som tittade på röntgenbilderna efteråt berättade för mig att det ser ut som en lättare bristning och en sån skada brukar läka ihop på tio till fjorton dagar, säger Foppa när han kommit hem till sin bostad i centrum efter läkarbesöket. - Men röntgenläkaren ville konsultera ytterligare en kollega för att i detalj granska bilderna. Jag ska träffa Flyers läkare i samband med lördagens hemmamatch mot Tampa Bay och då få en fullständig rapport om vad det handlar om.

Inställd på spel

Foppa är medveten om att fansen hemma i Sverige nu oroar sig över hans OS-medverkan, där Tre kronor premiärspelar mot Kazakstan den 15 februari. - Jag är fortfarande helt inställd på att det här fixar sig. Att muskelbristningen i ljumsken är läkt om två veckor och jag är tillbaka i NHL innan det är dags för OS. Är du beredd att ge upp OS för att vara helt återställd till NHL-slutspelet? - Jag räknar med att vara helt återställd om två veckor.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!