Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Domaren försvarar det bisarra målet

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Måndagens elitseriematch i bandy mellan Västerås och Broberg/Söderhamn slutade 3–3. Det var dock inte det som var den stora snackisen efter drabbningen. 

Västerås 1–0-mål godkändes trots att målet stod snett och riktat mot långsidan när Stefan Edbergs boll hittade nätet. Regelrätt ändå enligt domaren Adam Jokinen som tog beslutet.

– När bollen går i mål, om målburen har flyttats, så ska domaren döma mål om domaren bedömer att bollen går mellan stolparna och under ribban utifrån dess utgångsposition. Det var vår bedömning i det här fallet och vi var överens, säger han till Bandypuls. 

I kvällens andra match fick Hammarby med sig segern borta mot Bollnäs med 4–3 och befäste därmed sin förstaplats i tabellen. Christoffer Fagerström satte det matchavgörande målet i den 77:e minuten efter assist av Jesper Jonsson, som gjorde två av Hammarbys övriga mål.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!