Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Djurgården värvar – från allsvenska konkurrenten

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN

Här är Djurgårdens nästa värvning. 

Enligt uppgifter till SportExpressen har Sirius ytterback Johan Andersson gjort sitt val - och kommer att presenteras av Djurgården inom de närmaste dagarna. 

Det var efter den här säsongen som Sirius högerback Johan Andersson, 22, meddelade att han inte skulle förlänga kontraktet med klubben. 

– Jag känner att jag kört fast lite och tror att jag kommer må bra både som människa och som fotbollsspelare av att testa vingarna någon annanstans, sa Andersson då till klubbens hemsida.

Johan Andersson besökte Kaknäs

Sedan dess har ryktena gått varma om spelaren och för någon vecka sedan kunde SportExpressen berätta att Andersson och hans agent besökt Kaknäs. Något som Djurgårdens sportchef bekräftade. 

- Det jag kan säga, utan att kommentera namn, är att vi har haft spelare som inte tillhör Djurgården, på besök ute på Kaknäs. Sedan är det ett pussel att lägga. Jag vill inte kommentera specifika namn, sa Djurgårdens sportchef Bosse Andersson då. 

Nu står det klart att det blir Djurgården för Andersson. Enligt SportExpressen uppgifter har Andersson gjort sitt klubbval, skrivit på kontraktet och kommer att presenteras som Djurgårdens nästa nyförvärv inom de närmaste dagarna. 

Felix Beijmo kan säljas till Tyskland 

I Blåränderna kommer Andersson att konkurrera med Felix Beijmo om högerbacksplatsen. Beijmo, som redan nu är aktuell för en flyt utomlands, då han dragit till sig intresse från klubbar i tyska Bundesliga. 

Johan Andersson gjorde tre poäng på 17 matcher för Sirius den gångna säsongen. Sedan tidigare har han en U19-landskamp för Sverige.

SportExpressen har förgäves sökt spelarens agent Michael Kallbäck för en kommentar. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!