Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅNFoto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
 Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅNFoto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
 Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅNFoto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN
 Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN

Djurgården värvar – från allsvenska konkurrenten

Publicerad

Här är Djurgårdens nästa värvning. 

Enligt uppgifter till SportExpressen har Sirius ytterback Johan Andersson gjort sitt val - och kommer att presenteras av Djurgården inom de närmaste dagarna. 

Det var efter den här säsongen som Sirius högerback Johan Andersson, 22, meddelade att han inte skulle förlänga kontraktet med klubben. 

– Jag känner att jag kört fast lite och tror att jag kommer må bra både som människa och som fotbollsspelare av att testa vingarna någon annanstans, sa Andersson då till klubbens hemsida.

Johan Andersson besökte Kaknäs

Sedan dess har ryktena gått varma om spelaren och för någon vecka sedan kunde SportExpressen berätta att Andersson och hans agent besökt Kaknäs. Något som Djurgårdens sportchef bekräftade. 

- Det jag kan säga, utan att kommentera namn, är att vi har haft spelare som inte tillhör Djurgården, på besök ute på Kaknäs. Sedan är det ett pussel att lägga. Jag vill inte kommentera specifika namn, sa Djurgårdens sportchef Bosse Andersson då. 

Nu står det klart att det blir Djurgården för Andersson. Enligt SportExpressen uppgifter har Andersson gjort sitt klubbval, skrivit på kontraktet och kommer att presenteras som Djurgårdens nästa nyförvärv inom de närmaste dagarna. 

Felix Beijmo kan säljas till Tyskland 

I Blåränderna kommer Andersson att konkurrera med Felix Beijmo om högerbacksplatsen. Beijmo, som redan nu är aktuell för en flyt utomlands, då han dragit till sig intresse från klubbar i tyska Bundesliga. 

Johan Andersson gjorde tre poäng på 17 matcher för Sirius den gångna säsongen. Sedan tidigare har han en U19-landskamp för Sverige.

SportExpressen har förgäves sökt spelarens agent Michael Kallbäck för en kommentar. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag