Ny profil i rutan. Experterna är gamla bekanta, men studioankaret Ana Brolin är okänd för de flesta tittare. Foto: TV3
Ny profil i rutan. Experterna är gamla bekanta, men studioankaret Ana Brolin är okänd för de flesta tittare. Foto: TV3

Djärvt av TV3 att satsa på ett okänt VM-ankare

Publicerad
Uppdaterad
Är Finlands sak vår?
Knappast när det gäller hockey-VM. Då finns det ju ingen motståndare som vi svenskar älskar att slå lika mycket som just Finland.
Men inte alla svenskar...
Det finns i Sverige upp emot en halv miljon invandrare från Finland
eller svenskar med finska rötter. Det är en stor potentiell tv-publik. För även om de flesta Sverigefinländare jag känner inte bryr sig så mycket om Finland i övrigt, så framkallar just hockey-VM en sann lust att visa sisu. Och även de som inte kan räkna upp lagen i finska ligan intresserar sig. Finns det något de hellre vill än att slå storebror?
TV3 sänder alla Sveriges matcher från VM i Moskva och där har man varit djärv och nytänkande genom att välja att kasta in Anna Brolin, som jag inte ens känner till, i studion. Man satsar nytt.
Kanske för att bredda, kanske för att locka fler kvinnor till tv:n.

Men i systerkanalen Viasat Sport som sänder de flesta andra matcherna från VM, där är det samma gamla uppställning som förr: Åke Unger, Lasse Kinch, Leif Boork och Jonas Bergqvist.
Viasat Sport sänder alla Finlands matcher, men tydligen tror man inte att man kan locka alla de där finländarna som bor i Sverige. Viasat verkar förutsätta att de allihop har finska kanaler.

Hade de tänkt lite nytt kunde de ju plockat in någon finländsk expert i studion, en röst från öst.
Naturligtvis tänker jag på Kaj Kunnas som via länk gästat Hockeykväll med snabba analyser kring de finländska spelarna i elitserien och hockeyn i Finland.
Men nog borde det finnas massor av före detta spelare eller kommentatorer som skulle kunna gästa Ungers studio under Finlands matcher.
Inte bara för Sverige-finländarnas skull, utan även för min skull.

För övrigt måste Viasat göra något åt det digitala ljudet, som hackade eller försvann helt i premiären. Då spelar det ju inte längre någon roll vem som sitter och snackar i studion.

...

Nattorientering i alla ära, men hur många tittare var det egentligen som fick ut något av Sportnytts lååånga reportage om pannlampor?

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag