Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Detaljen i bilden får alla att häpna – 22 år senare

Dokumentären ”The last dance” om basketlegendaren Michael Jordan har blivit en stor succé. Här berättar hans dotter Jasmine.
Michael Jordan i dokumentären ”The Last Dance”.Foto: RUBA JARADAT / BACKGRID UK TT NYHETSBYRÅN

Bilden på Michael Jordans sista skott i Chicago Bulls är en av idrottshistoriens mest ikoniska.

Nu, 22 år senare, har en dold detalj i fotot upptäckts – och den får fansen att häpna.

”Titta närmare på killen i bakgrunden”, skriver ESPN.

Den 14 juni 1998 spelade Michael Jordan sin sista match för Chicago Bulls, laget han hade burit till fem NBA-titlar under de sju senaste åren.

Det var match sex i finalserien mot Utah Jazz, i Salt Lake City, och med 19 sekunder kvar av matchen var Chicago Bulls i underläge 85-86. Michael Jordan stal bollen från motståndarnas Karl Malone och drev upp bollen.

Han klev in i tvåpoängsområdet, kroppsfintade bort Bryon Russell som föll till parketten och tog ett steg tillbaka. Fötterna lättade från marken och bollen lämnade händerna.

Bulls-fansen höll andan och följde bollbanan.

– Det kan vara Michael Jordans sista skott i NBA någonsin!, utbrast kommentatorn Neil Funk.

Någon sekund senare: Eufori. Skottet satt klockrent och Michael Jordan hade, helt på egen hand, vänt underläge till 87-86, vilket också blev slutresultatet.

Hans sjätte och sista mästerskapstitel med Chicago Bulls var ett faktum.

Det magiska skottögonblicket fångades av fotografen Fernando Medina, vars bild anses vara en av de mest ikoniska någonsin. Nu, hela 22 år efter det att bilden togs, framkommer nya detaljer som får basketvärlden att rysa.

Detaljen i bilden uppmärksammas efter 22 år

Det är ESPN:s Nick DePaula som uppmärksammar bilden på Twitter och ger den nytt liv. Fotografiet är taget bakifrån, med Jordans ryggtavla mot kameran.

I bakgrunden syns hundratals fans kastas mellan hopp och förtvivlan. Somliga står där i Utah Jazz-kläder, andra står med händerna för munnen. Vissa vågar inte ens titta.

Men DePaula uppmärksammar en liten kille med Bulls-keps i publiken som under skottögonblicket håller upp sex fingrar. Ett för varje mästerskapsring.

”Min favoritdetalj från det sista skottet: Killen i publiken, bollen i luften, vit Bulls-keps, sex fingrar i luften. Sex ringar”, skriver De Paula.

Michael Jordan kom senare att göra en vända i Washington Wizards, men skottet var hans sista i Bulls-linnet. Kan det ha varit så att pojken förutspådde Jordans sista stora triumf som basketspelare?

Klart är i alla fall att det finns ytterligare en detalj i bilden som får sociala medier att gå i taket. Av matchen återstod exakt 6,6 sekunder.

https://twitter.com/espn/status/1262567578997788679
”Det är inte bara något vi satt våra namn på”, berättar Michael Jordan om sitt nya tequilamärke som han varit med och tagit fram.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.