Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det jag menar när jag pratar om ett mirakel”

Foto: ANNA-KARIN NILSSON

Patrick Ekwalls fru Hannah har drabbats av en obotlig cancer. 

Men familjen ger inte upp. 

Hoppet står till att forskningen ska lyckas hitta fram till ett botemedel. 

– När jag säger att vi hoppas på mirakel handlar det om att forskningen är det miraklet, säger Patrick Ekwall i TV4:s gala ”Tillsammans mot cancer”.

Det var för knappt ett år sedan som Hannah Ekwall berättade att hon diagnostiserats med bröstcancer. Men diagnosen följdes av flera positiva besked. Tumören krympte, och i september var den helt borta. 

I slutet av november kom dock en chockartat vändning. 

”I går fick vi värsta tänkbara besked. Spridning till levern. Det går inte längre att bota”, skrev Hannah Ekwall i ett inlägg på Instagram. 

– Vi hade ju gjort en röntgen, för Hannah hade lite ont i sidan. Och röntgen visade att cancern spridit sig till skelettet och levern, framför allt. Vi fick veta att den inte går att bota. Det finns inget sätt att bota, som man vet. Och…det finns ingen som kan säga om det handlar om veckor, månader eller år. Men det finns exempel där folk har klarat sig i flera år och det är väl det vi hoppas på, berättade Hannahs make Patrick Ekwall, tv-profil och mångårig sportjournalist på bland annat TV4, i en lång intervju med SportExpressen

Patrick Ekwall om fruns cancer

I ett inslag under TV4:s gala ”Tillsammans mot cancer”, som sändes under måndagskvällen, medverkade Hannah och Patrick Ekwall och berättade om de senaste omskakande månaderna. 

– Det var fruktansvärt, en mardröm. I början var det bara chockat, tomhet, luften blev svår att andas. Ledsamhet och tårar. Sedan finns det någon sorts ilska mot att det är så jävla orättvist. Vi fick veta att det här är en cancerform som spridit sig och att det inte finns några botemedel, säger Patrick Ekwall i TV4:s sändning. 

– Jag tänker att jag ska försöka vara så närvarande som det går, fortsätta stötta. Vi vill för Hannahs och vår dotters skull att allt ska bli så bra som möjligt. 

”Forskningen är det miraklet”

För SportExpressen berättade Ekwall om samtalen med parets sjuåriga dotter Tindra. 

– Jag vet inte om det finns något bra eller dåligt sätt att handskas med det här när det gäller barn, men jag tror vi har gjort som man ska göra. Barn fattar. De fattar inte hur allvarligt det är, men de fattar att någonting inte stämmer. Det går inte att dölja det, de har tentaklerna ute och känner av att här är det någonting som är fel. 

I inslaget som sändes under TV4:s gala berättar Hannah och Patrick att familjen inte gett upp hoppet. 

– Hela mitt liv hänger på att det ska finnas en lösning på det här problemet. Men jag måste vara hoppfull för att kunna fortsätta, säger Hannah. 

– När jag säger att vi hoppas på mirakel handlar det om att forskningen är det miraklet. Det är det som kan leda till ett botemedel, det har med forskning att göra i slutändan. Vi har inte gett upp. Framför allt inte Hannah. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.