Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det finns en massa risker med det här”

Maud Bernhagen
Foto: OLLE SPORRONG
Peppe Eng
Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG
Så här kan det se ut i TV4:s sportsändningar i dag
Foto: TV4

TV4 kommer att ta bort sportsändningar från nyhetsmorgon. Dessutom funderar kanalen på att göra om kvällssändningarna. 

Ett tråkigt besked, tycker två av kanalens stora sportankare. 

– Jag tycker att det finns massa risker med det här, säger Maud Bernhagen. 

– Jag förstår inte riktigt vad man skulle vinna på det, säger Peppe Eng.

SportExpressen kunde under onsdagen berätta att TV4 kommer att göra om i sina sportsändningar. Bland annat kommer sportnyheterna att försvinna från Nyhetsmorgon. Dessutom kommer tv-kanalen att se över ”innehållsflödet” för sportnyheterna på kvällen. 

Beskedet kommer efter lanseringen av kanalens sparpaket där uppemot 100 tjänster kommer att försvinna. Detta till följd av att vinsten har halverats det senaste året i och med tappade intäkter på 1,3 miljarder kronor.

Bernhagen: ”Är inte orolig för min del”

Maud Bernhagen, ett av TV4:s sportankare, berättar att det är ett tråkigt besked. Hon poängterar samtidigt att det är svårt att uttala sig då vissa detaljer hänger fortfarande i luften. 

– Det finns två sidor av det. Jag tycker att det finns massa risker med det här. Om det handlar om besparingar så kan det drabba kvalitén och trovärdigheten. Samtidigt förstår jag tankesättet, att det finns en strategi. Vi måste bli plattformsoberoende, vi måste bli digitala och anpassa vårt utbud bättre. Vi måste förstå hur tv-tittarna konsumerar nyheterna och i det här fallet handlar det om sportnyheter, säger Bernhagen. 

Dagens Media rapporterade under onsdagen att personalen har många frågor om sparpaketet, och att det ska ha lett till oro hos framför allt medarbetare på sportredaktionen. Men Maud Bernhagen är inte själv särskilt orolig. 

– Jag är inte orolig för min del. Jag har jobbat 26 år på TV4 och har varit med om olika sparpaket och omorganisationer. Det är inte första gången vi drabbas av det här.

Peppe Eng: ”Vet inte varför de gör så”

SportExpressen har även varit i kontakt med en av kanalens allra största profiler, Peppe Eng. Tv-legendaren var med när TV4 sporten startade tidigt 1990-talet. Han är mer kritisk till det nya upplägget. 

– Jag hade ingen aning om det.

De ska ta bort uppemot 100 tjänster på TV4, vilket också kommer drabba sportredaktionen.

– 100 tjänster? På TV4? Oj...

Är det rätt väg att gå?

– Nej det tycker jag inte. På morgonen är det många som vill se vad som hänt i USA under natten när det gäller sport. Jag själv brukar titta på det. Jag vet inte varför de väljer att göra så. Men jag antar att de har sådana som kan räkna på det och vinna. Jag tycker att det är jättetråkigt, säger Peppe Eng och fortsätter: 

– Jag var med från början och då hade vi inga dagliga sportsändningar. Men vi tyckte att TV4 var en så pass stor kanal så vi införde sportnyheter. Det vore jättekonstigt om vi går tillbaka till det vi hade för ungefär 30 år sedan. Jag förstår inte riktigt vad man skulle vinna på det. 

Kommer du sakna sporten i Nyhetsmorgon?

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.