Foto: Pic-Agency Sweden
 Foto: Pic-Agency Sweden

"Det fanns ingenting alls i deras spel"

Publicerad
Uppdaterad
Från fem raka segrar till fyra raka förluster.
Till och med lördagens motståndare Warberg var chockade över hur bleka Falun är för tillfället.
- Det fanns ingenting alls i deras spel, säger tremålsskytten Magnus Svensson till SportExpressen.se.
Matchen var i princip över redan efter elva minuters spel då Magnus Svensson hade gett Warberg 2-0 – som sedan blev till 7-3.
- Vi var inställda på en tuff match, men man kände inte alls igen Falun. Det var knappt som ett rejält träningspass.
Rickard Hedlund, assisterande tränare i Falun, till SportExpressen.se:
- Vi har inte budgeterat med tre poäng mot Warberg. Hela innebandy-Sverige begär ju att de ska vinna över oss.

"Konstig inställning"

En uttalande som förvånar Magnus Svensson.
- Det är en konstig inställning. Jag undrar hur de tänkte med sitt upplägg. De ville ju inte framåt, utan rullade bara bort tid.
Förlusten var Faluns fjärde raka. Krisen är ett faktum och nu är slutspelsstrecket oroväckande nära. Linköping på fel sida är bara fyra poäng bakom.
- Det är ingen smickrande situation och vårt självförtroende är stukat, säger Rickard Hedlund.
Hur ska ni hamna rätt igen? - Vi försöker ta med det positiva hela tiden. Jag är övertygad om att vi vänder på det här och i slutspelet kommer vi ge det lag som väljer oss en obehaglig resa.
Efter förra helgens match mot Pixbo ställde huvudtränaren Andreas Lundmark sin plats till förfogande. Men spelartruppen valde att ha honom kvar.

Tänker inte avgå

Rickard Hedlund har ingen tanke på att avgå.
- Jag tror på Falun. Vill de ha bort mig får de sparka mig.
I Warberg är det tvärtom. Allting är uppåt - och seriesegern är nära efter 21:a vinsten på 24 omgångar.  
- Målet är att vinna serien, men på träningarna fokuserar vi redan på slutspelet. Vi ska vara toppade när det drar igång, säger Magnus Svensson.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag