Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Det är med stor sorg jag drar mig ur EM"

Foto: Sanna Dolck
Foto: Sanna Dolck

Ludwig Svennerstål kommer inte till start på EM.

Hästen Franzipans skada är värre än befarat.

– Det är med stor sorg jag drar mig ur EM, säger Svennerstål.

Efter onsdagens veterinärbesiktning valde förbundskaptenen i fälttävlan Staffan Lidbeck att peta Ludwig Svennerstål från EM:s lagtävling.

Hästen Franzipan travade inte rent på besiktningen och skickades till holding box och fick sedan visas upp för domarna en andra gång. Franzipan godkändes då och var därmed klart för start i den individuella tävlingen.

Svennerstål var besviken direkt efter besiktningen och flaggade för att även hans individuella deltagande kunde komma att ställas in.

Och under torsdagskvällen kom beskedet: Svennerstål kommer inte att tävla på EM i skotska Blair Castle.

– Det är en stor besvikelse. Men vi har bestämt oss för att dra oss ur EM eftersom det inte är rättvist mot Franzipan att tävla. Vi sätter hästens välbefinnande först, säger Svennerstål.

"Hoppas på en lättare skada"

Franzipan travar inte rent och har undersökt under torsdagen, men veterinärerna har inte hittat någon allvarlig skada.

– Hon får nu resa hem för vidare undersökning. Vi hoppas att det är en lättare skada och att hon kan vara tillbaka snart, säger Svennerstål som nu får stötta det svenska laget från sidan:

– Jag kommer hålla alla tummar och tår för att mina lagkamrater kan leverera tillräckligt bra resultat för att ta oss till OS i Rio, säger Svennerstål.

Och det svenska laget har fått en bra start. Efter torsdagens inledande dressyr ligger Sverige fyra efter fina ritter av Anna Nilsson och Johan Lundin.

Under fredagen fortsätter dressyren med de svenska ryttarna Niklas Lindbäck och Sara Algotsson Ostholt.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!