Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det är ett hårt slag för hela sportvärlden”

Foto: Darren Abate / AP
Foto: TYLER KAUFMAN / AP TT NYHETSBYRÅN

NBA-fansen har väntat på hans debut i månader. 

Men precis före premiären kom beskedet att Zion Williamson tvingas till en knäoperation – och missar upp till 30 matcher. 

”Det är ett hårt slag för hela idrottsvärlden”, skriver The Ringer.

Duke Williamson är basketvärldens mest omtalade namn på många år – kanske någonsin. 19-åringen slog flera collegerekord under sin första säsong med Duke, och uppmärksamheten var enorm när Williamson valdes som etta i draften av New Orleans Pelicans. 

NBA-säsongen drar i gång under natten – men basketvärldens mest efterlängtade debut sedan LeBron James intåg i ligan dröjer. Supertalangen har haft problem med sina knän sedan high school, och under måndagen bekräftade Pelicans att han tvingats till en operation. ESPN skriver att Williamson kan bli borta från spel i upp till två månader. 

Beskedet om Zion Williamson ”ett hårt slag”

The Ringer kallar beskedet för ”ett hårt slag för hela sportvärlden”, och menade att flera NBA-pampar förmodligen slet sitt hår i frustration när de nåddes av nyheten. Detta då ligan räknat med Williamson som ett av säsongens stora affischnamn. 

”Det vore sjukligt okänsligt att nämna hur oturligt det här är för ligachefer”, skriver sajten.  

Under försäsongen snittade Williamson 23 poäng per match. New Orleans Pelicans trejdade bort superstjärnan Anthony Davis till Los Angeles Lakers i vintras. 

Pelicans möter de regerande mästarna Toronto Raptors i NBA-premiären. Matchen spelas 02.00, natten till onsdagen.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.