Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De vill vinna Tiomila

Sex tiondelar av Göteborg-Majorna OK:s förstalag i herrklassen i Tiomila till helgen. Från vänster: Fredrik Sturesson, Andreas J Johansson, Daniel Wernersson, Nicolai Nielsen, Martin Hansen och Tobias Bengtsson.
GÖTEBORG. En del kallar gänget lillebror.
Deras dröm är en seger i Tiomila.
Målet: att klå IFK.

FAKTA

Tiomila
Tiomila är den jättelika och traditionstyngda stafetten i orientering som på lördag avgörs för 60:e gången.

De cirka 7 000 löparna tävlar i skogarna kring Livgardets övningsfält i Kungsängen väster om Stockholm.
Damernas tävling består av fem sträckor, herrarnas av tio, varav cirka hälften avgörs i nattmörker.

OK, det där sista, att nå en bättre placering i orienteringsklassikern Tiomila än IFK Göteborg, "storebror", är kanske en aning tillspetsat av oss på GT. Men bara en aning. De senaste åren har åtskilliga artiklar i medierna inför Tiomila handlat om Blåvitt. Stjärngänget från Kamratgården som i fjol toppade truppen med flera nya stjärnor... ...men som ändå, till slut, fick stryk av Göteborg-Majorna OK. GMOK smög sig in på sjunde plats i herrtävlingen, placeringen före IFK Göteborg. För studentklubben, om man får kalla GMOK så, gav resultatet, bäst i väst, en enorm credit.

Tränade för mycket

På lördag är det dags igen, vid Kungsängen utanför Stockholm. IFK Göteborg satsar givetvis på att ta tillbaka titeln "bäst i väst" och fortsätter kandidera för en seger. Men Göteborg-Majorna tänker inte ge sig frivilligt. Med basen vid klubbstuga 21 vid Skatås, nån kilometer från Kamratgården, har GMOK tränat hårt hela vintern, och förstärkt med ett par starka kort, bland annat danske landslagsmannen Troel Nielsen. Samtidigt är fjolårets slutsträcksman, australiensaren David Shepherd, borta ur laget på grund av överträning. Andreas Persson, en av lagledarna, sammanfattar läget: – Peppar peppar, men just nu är läget i laget riktigt bra. Vi har som mål att behålla placeringen från i fjol.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.