slagkraftigt. Maria Lindberg fick kämpa men hade inga större bekymmer med att slå Florea Lihet. Foto: LEIF MAGNUSSON Foto: Leif Magnusson
slagkraftigt. Maria Lindberg fick kämpa men hade inga större bekymmer med att slå Florea Lihet. Foto: LEIF MAGNUSSON Foto: Leif Magnusson

De tunga slagen som knäckte rumänskan

Publicerad

En dag på jobbet.

Så kan man beskriva Maria Lindbergs insats i gårdagens gala i Hamburg.

- Jag pumpade slag efter slag, men hon stod pall för allt, konstaterar den 35-åriga proffsboxaren från Malmö.

Maria Lindberg mötte i gårdagens Universumgala i Hamburg Floraea Lihet, rumänskan som den 29 september boxades mot Klara Svensson i en titelmatch. Den matchen vann Malmötjejen klart på poäng.

Även dubble världsmästaren Maria Lindberg stod som klar vinnare på poäng efter sex ronders boxning.

- Jag hade bra koll på rumänskan eftersom jag såg hennes match mot Klara. Jag visste att hon kröp ihop och hade tät gardering. Jag fick in en massa tunga slag på henne, men hon tålde enormt mycket, säger Lindberg.

"Är ändå nöjd"

- Jag var ute efter att slå ut henne, det gick inte nu eftersom hon var väldigt skicklig på att hålla upp handskarna. Folk tror att det är lätt att slå ut sin motståndare, så är det inte. Jag är ändå nöjd. Såna här matcher - hon hade 24 matcher bakom sig - ger mig värdefull rutin.

Nästa match?

- Jag hoppas få en VM- eller EM-fajt i november. Men det är en kostnadssak. De två senaste matcherna har jag själv fått betala och det håller inte i fortsättningen. Jag måste få sponsorhjälp i fortsättningen.

- Jag brinner för boxningen. Jag känner att jag utvecklas hela tiden, men det finns en gräns för vad man mäktar med rent ekonomiskt. Helst vill man ju tjäna pengar när man är proffsboxare.

Titelmatchen enda missen

Maria Lindberg gick i går sin elfte match. Hon har noterat åtta segrar, två oavgjorda och en förlust. Plumpen i protokollet är från titelmatchen mot tyskan Christine Hammer i maj 2011. Hammers är världsmästare för WBO och är obesegrad efter 13 matcher.

I gårdagens match mellan Lindberg och Lihet stod inga titlar på spel.

- Men det finns inga vänskapsmatcher i boxning. Jag ger järnet i alla matcher, säger Maria Lindberg.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag