Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De tunga slagen som knäckte rumänskan

slagkraftigt. Maria Lindberg fick kämpa men hade inga större bekymmer med att slå Florea Lihet. Foto: LEIF MAGNUSSON Foto: Leif Magnusson

En dag på jobbet.

Så kan man beskriva Maria Lindbergs insats i gårdagens gala i Hamburg.

- Jag pumpade slag efter slag, men hon stod pall för allt, konstaterar den 35-åriga proffsboxaren från Malmö.

Maria Lindberg mötte i gårdagens Universumgala i Hamburg Floraea Lihet, rumänskan som den 29 september boxades mot Klara Svensson i en titelmatch. Den matchen vann Malmötjejen klart på poäng.

Även dubble världsmästaren Maria Lindberg stod som klar vinnare på poäng efter sex ronders boxning.

- Jag hade bra koll på rumänskan eftersom jag såg hennes match mot Klara. Jag visste att hon kröp ihop och hade tät gardering. Jag fick in en massa tunga slag på henne, men hon tålde enormt mycket, säger Lindberg.

"Är ändå nöjd"

- Jag var ute efter att slå ut henne, det gick inte nu eftersom hon var väldigt skicklig på att hålla upp handskarna. Folk tror att det är lätt att slå ut sin motståndare, så är det inte. Jag är ändå nöjd. Såna här matcher - hon hade 24 matcher bakom sig - ger mig värdefull rutin.

Nästa match?

- Jag hoppas få en VM- eller EM-fajt i november. Men det är en kostnadssak. De två senaste matcherna har jag själv fått betala och det håller inte i fortsättningen. Jag måste få sponsorhjälp i fortsättningen.

- Jag brinner för boxningen. Jag känner att jag utvecklas hela tiden, men det finns en gräns för vad man mäktar med rent ekonomiskt. Helst vill man ju tjäna pengar när man är proffsboxare.

Titelmatchen enda missen

Maria Lindberg gick i går sin elfte match. Hon har noterat åtta segrar, två oavgjorda och en förlust. Plumpen i protokollet är från titelmatchen mot tyskan Christine Hammer i maj 2011. Hammers är världsmästare för WBO och är obesegrad efter 13 matcher.

I gårdagens match mellan Lindberg och Lihet stod inga titlar på spel.

- Men det finns inga vänskapsmatcher i boxning. Jag ger järnet i alla matcher, säger Maria Lindberg.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!