David Cameron: Capello hade fel

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Fredrik Reinfeldt och David Cameron.
Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix

Fabio Capellos avhopp är nu uppe på högsta politiska nivå.

Englands premiärminister David Cameron är just nu på plats i Stockholm - och fick där frågan om han tyckte att Harry Redknapp skulle bli ny förbundskapten.

- Den dag då premiärministern väljer förbundskapten är en väldigt dålig dag för fotbollen, säger Cameron enligt BBC Sport.

England är skakat av Fabio Capellos plötsliga avsked.

En som följer nyhetsrapporteringen kring fotbollslandslaget är premiärministern David Cameron, som är på plats i Stockholm för möten med bland andra Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt.

"Känns ledsamt"

Han kommenterar "Capello-gate" så här:

- Det känns ledsamt att Fabio lämnar oss. Jag tycker att han var en duktig tränare och en bra man. Däremot tycker jag att han hade fel i frågan om John Terry, du kan inte vara lagkapten med såna frågetecken hängande över sig, säger David Cameron enligt BBC Sport, och fortsätter:

- England behöver både en ny förbundskapten och en ny lagkapten nu, och jag hoppas vi hittar det vi söker och gör det bästa av våra chanser i EM i sommar.

På frågan om han tycker att Harry Redknapp ska ta över efter Capello, svarar Cameron:

- Den dag då premiärministern väljer förbundskapten är en väldigt dålig dag för fotbollen. Men jag är säker på att vi kommer hitta någon riktigt bra, och att vi kommer spela på topp när det väl är dags.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.