I går presenterades Kristianstads DFF profilvärvning Josefine Öqvist. Laget får nu en superoffensiv i år. Foto: Sanna Dolck
I går presenterades Kristianstads DFF profilvärvning Josefine Öqvist. Laget får nu en superoffensiv i år. Foto: Sanna Dolck

Därför valde Öqvist bort mästarlaget

Publicerad

KRISTIANSTAD. Josefine Öqvist valde Kristianstad men det kunde ha blivit Tyresö.

För Kvällsposten berättar den förre landslagsstjärnan varför hon valde bort de regerande mästarna.

- Det hade nog inte fungerat med familjesituationen, säger KDFF:s senaste nyförvärv.

Efter en säsong med graviditet och mammaledighet vill Josefine Öqvist tillbaka in i rampljuset, spela fotboll, tävla och "känna det där suget som man inte får när man är vanlig människa."

Dottern Stella som nått halvåret är en av anledningarna till att Kristianstad lyckades konkurrera ut mästarlaget Tyresö och locka till sig anfallsstjärnan som har både VM- och OS-meriter.

Tillsammans med Redhawks-backen Stefan Lassen bor Stella och Josefine i Malmö med pendlingsavstånd till Kristianstad.

- Eftersom Stefan spelar i Malmö, vi har Stella och två hundar så hade det inte varit optimalt för mig att flytta så långt och vara tvungen att flänga runt. Bor jag med Stefan och min familj så kommer jag att prestera bättre. Funkar det socialt så funkar det bättre på planen, säger Öqvist när hon ska förklara varför hon inte valde Tyresö.

"Tänkte på saken"

Att skriva på för mästarna var trots allt inte helt uteslutet. Hon funderade, men tackade nej till Tyresö som i stället värvade Christen Press från Göteborg.

- Jag tänkte tanken, det är klart. Men sen när jag tänkt en stund så kom jag på att det inte var så bra. Vem hade orkat det? Hade jag varit ledig på helgerna så hade det kanske gått men det är ju inte så det fungerar.

Öqvist och Kristianstad har kommit överens om ett kontrakt som sträcker sig över hela nästa säsong. Trots ett år borta från fotbollen hoppas hon kunna komma tillbaka till den form som gjort henne till en av landets bästa anfallare.

"Alltid varit lättränad"

- Jag har haft en del skador genom åren men alltid varit lättränad. Jag ser inte det som något problem. Det är klart att jag kanske behöver några veckor innan jag känner mig hundra men det är jag inte orolig för. Det är inte så att jag har legat på soffan och käkat chips hela tiden. Jag har tränat för mig själv så det ska nog bli bra.

Vad har du saknat mest när du inte spelat fotboll?

- Det ska bli skönt att träffa folk igen. Från att ha haft ett liv där jag åkt runt med landslaget överallt till att få barn och sitta hemma hela tiden, det är en stor omställning.

Det är EM till sommaren. Hur ser du på dina chanser att vara med där?

- Först och främst ska jag vara bra här, komma i gång här och spela bra matcher här. Gör jag det då finns det en möjlighet för det också. När jag har varit med i landslaget så har jag gjort det bra. Jag har tagit brons och silver så jag tycker att jag har bevisat mig där. Gör jag det bra här så kommer jag att vara aktuell men sedan vet man aldrig om Pia (Sundhage, förbundskapten) vill satsa på mig eller om har andra som hon hellre jobbar med.

Att det är på hemmaplan, gör det motivationen ännu högre?

- Det hade varit häftigt att vara med på hemmaplan och vara med om den fest som det förhoppningsvis blir. Absolut.

Målet: 50 mål totalt

Öqvist är nöjd med sitt beslut. Nu hoppas tränaren Elisabet Gunnarsdottir på fler mål, och högre tabellplaceringar.

- Om man tittar på de lag som slagits i toppen de senaste åren så har de gjort mer än 50 mål per säsong. Jag hoppas att Jossan kan hjälpa oss att komma upp i de siffrorna. Vi spelar med många anfallare på planen och det här är en fantastisk komplettering till de vi redan har, säger Gunnarsdottir.

Med Öqvist i laget är anfallsformationen komplett. Gunnarsdottir vill ändå värva mer inför den kommande säsongen.

- Jag tror inte att det är fullt än. Vi är klara anfallsmässigt men vi skulle nog behöva lägga till lite i försvaret. Vi jobbar på det och jag har mina tankar men jag har inget namn som jag kan gå ut med än, säger hon.

Johan Dolck Wall
Johan Dolck Wall

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag