Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför hyllas stjärnan för dotterns namn

Pau Gasol namnger sin dotter efter Gianna Bryant, dotter till basketlegendaren KobeFoto: INSTAGRAM / SPLASH NEWS / INSTAGRAM SIPA USA
Pau Gasol.Foto: DAMIAN DOVARGANES / AP

Pau Gasol har blivit pappa till en dotter. 

Nu hyllas basketstjärnans val av namn stort på sociala medier. 

Det var under söndagskvällen som NBA-stjärnan Pau Gasol berättade för sina Instagram-följare att han och hustrun Catherine McDonnell blivit föräldrar. 

”Vår lilla tjej är äntligen här! Förlossningen gick väldigt bra och vi kunde inte vara gladare. Elisabet Gianna Gasol, ett väldigt betydelsefullt namn på vår supervackra dotter”, skriver Gasol. 

Nyheten om Gasols pappaglädje, och särskilt valet av namn, väckte snabbt kärleksfulla reaktioner i sociala medier. Anledningen är förstås att den 40-årige spanjoren valt att döpa sin dotter efter Gianna Bryant, dotter till basketlegendaren Kobe Bryant. 

”Pau Gasol och hans fru döper sin dotter efter Gianna Bryant”, skriver Bleacher Report. 

”Hon får heta Gianna, som en hyllning till Kobe Bryant och hans dotter,” skriver spanska Diario. 

”Han glömmer inte Kobe Bryant”, konstaterar Telemundo Deportivo. 

”Det finns ingen bättre hyllning”, skriver Eurosport. 

Pau Gasol vann två titlar med Kobe

Både Gianna och Kobe Bryant gick bort i en tragisk helikopterkrasch i slutet av januari. Far och dotter var på väg från Los Angeles till Thousand Oaks, norr om staden, för att Gianna skulle spela en turnering med sitt ungdomslag när helikopterföraren tappade kontroll i de dimmiga förhållandena och störtade in i bergen. 

Pau Gasol spelade för Los Angeles Lakers i sex år och vann under sin tid i klubben två titlar tillsammans med Kobe Bryant, 2009 och 2010. 

Gasol har ägnat det senaste året åt rehabilitering och öppnat för att karriären kan vara över – vilket troligtvis skulle innebära att hans linne med nummer 16 hissas i taket på Lakers hemmaarena Staples Center. 

https://www.instagram.com/p/CFFxFK9gxSR/

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.