Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför bänkas Jonas Jerebko i NBA-finalen

Jonas Jerebko.Foto: KEVIN SOUSA / BILDBYRÅN
Jerebko i aktion under första finalmatchen.Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Steve Kerr, Warriors huvudtränare.Foto: FRANK GUNN / AP TT NYHETSBYRÅN

TORONTO. Golden State Warriors kämpar för att vända underläget i NBA-finalen efter dramat i Toronto.

Warriors svensk Jonas Jerebko kämpar också med speltiden – då han har fått se de senaste matcherna från bänken. 

– Det blir inte riktigt någon plats för honom, säger Connor Letourneau, Warriorsreporter på San Francisco Chronicle. 

Jerebkos Golden State har tagit in halva försprånget Toronto Raptors knep i NBA-finalen. Efter rysaren i Scotiabank Arena, som Warriors vann, står det nu 3–2 till Raptors i serien.

I de första finalmatcherna hade Jerebko mellan sex och tio minuters speltid per match, men de två senaste har han varit helt utan. 

Conner Letourneau är Warriorsreporter på San Francisco Chronicle och följer laget dagligen. 

– Jerebko har inte varit så jämn i formen på slutet, och hans skott har inte varit lika bra som i början på säsongen. Men hans minuter har gått upp och ner hela säsongen, beroende på vilka behov laget har, säger Letourneau.

– Och att Durant spelade senast, trots att det bara var tolv minuter, åt upp mycket av den tid som skulle gått till Jerebko.

Tränarens drag gör det svårt för Jerebko

Det finns ett taktiskt skäl till att det blivit mindre speltid också. 

– Steve Kerr drar ner på antalet spelare han använder i laget i slutspelet. Han brukar bara köra med åtta–nio spelare, medan tolv–tretton spelare är på banan under grundserien. Jerebko är kanske nummer elva i laget, så när Kerr har färre spelare som han går runt på blir det inte riktigt någon plats för honom, om det inte verkligen behövs. 

Men i och med att superstjärnan Kevin Durant skadade sig igen öppnas en chans om mer speltid igen för svensken.

– Han eller Alfonzo McKinnie kommer nog få några minuter. Och McKinnie har inte varit så bra på slutet, så om Kerr inte är så nöjd med honom så kan det betyda att Jerebko får spela mer. Men knappast mer än runt tio minuter.

Kevin Durant var tillbaka i spel i den femte finalen – men skadade sig allvarligt igen och var tvungen att utgå.Foto: LARRY W. SMITH / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Jerebko hyllades inför slutspelet

Jonas Jerebko själv säger att han sköter sitt så gott han kan och resten får framtiden utvisa.

– Mitt jobb är att vara redo. Det kommer jag att vara nästa match också. Jag kontrollerar vad jag kan kontrollera, sa Jerebko efter Torontomatchen. 

Inför slutspelet hyllades Jerebko av tränaren Steve Kerr just för att han hanterar sin situation så bra.

– Han har en svår roll, för han vet inte om han kommer att spela eller inte, men det var den rollen vi pratade om när vi skrev kontraktet. Som coach älskar man att ha sådana spelare, som är så professionella och håller sig redo, och stöttar laget. Han har varit precis vad jag hoppades på, sa Kerr till SportExpressen då. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.