Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dahlby: "Att man ska bli behandlad så här"

Foto: Sanna Dolck

Håkan Dahlby, succémannen från OS i London, petas från lerduve-EM i sommar.

Skyttesportsförbundet tycker att Dahlby har slarvat med träningen under våren, då 47-åringen valde att prioritera att närvara vid sin mors dödsbädd.

– Att man ska bli behandlad på det här viset, säger Dahlby till SportExpressen.se.

Håkan Dahlby fick ett stort publikt genombrott när han tog OS-silver i London i fjol.

Han är tveklöst svenskt skyttes största fixstjärna just nu – men när EM i lerduveskytte drar i gång i juli så får inte Dahlby åka med.

Det har skyttesportsförbundet beslutat, avslöjar Aftonbladet.

– De tycker väl inte att jag är tillräckligt bra. Trots att jag har tagit OS-silver och är regerande Europamästare och rankad tvåa i världen, säger Dahlby till SportExpressen.se.

"Har bara två föräldrar"

Förbundet tycker nämligen att Dahlby inte har tränat tillräckligt aktivt under 2013. Men 47-åringen själv menar att det beror på att han ville finnas hos sin moder, som avled under våren.

– När pappa gick bort förra året hade jag inte tid att ta tag i mitt sorgearbete. Men nu när mamma gick bort så valde jag att inte skjuta så aktivt som jag hade kunnat. Det var mitt beslut. Man har ju bara två föräldrar, säger Dahlby.

– Men de menade att jag inte hade gjort det jag skulle göra i min träning och att de inte var nöjda med mina resultat. Så jag fick inte följa med.

"De har ingen medkänsla"

Nu riktar Dahlby hård kritik mot förbundet.

– Det är ett väldigt konstigt beslut. Att de inte har någon medkänsla. Jag har gett dem så mycket i medaljer och uppmärksamhet under åren. Att man ska bli behandlad på det här viset, säger han.

Den forne Let's Dance-deltagaren vågar dock utlova en comeback.

– Skjuta kan jag ju bevisligen. Annars hade jag inte tagit alla de där medaljerna. Men jag tänker inte ge upp. Jag tänker fortsätta träna och tävla framöver. Så att jag kan ta mig in i Sverigeeliten igen, säger Dahlby och skrattar.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.