Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Cykeltalangen mystiskt död – blev 21

Linas Rumsas. Foto: INSTAGRAM
Raimondas Rumsas. Foto: ANJA NIEDRINGHAUS

Cykelvärlden är i sorg.

Supertalangen Linas Rumsas har avlidit, endast 21 år gammal. 

Raimondas Rumsas var en av de största stjärnorna inom cykelsporten på 2000-talet. Han gjorde regelbundet goda resultat i Tour de France, men fick sitt rykte nedsvärtat när han togs för doping 2002.

Nu har Rumsas drabbats av sorg. Hans son Linas Rumsas, som också vara proffscyklist, insjuknade plötsligt i sitt hem i Italien. Han fördes till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda. Enligt sajten CyclingNews var han död två timmar efter att han hade förlorat medvetandet. Än så länge finns ingen officiellt fastställd dödsorsak att tillgå. 

Linas Rumsas har gått bort

Den litauiska cykelförbundet har bekräftat att Rumsas har gått bort. Även hans stall Altopack-Eppela har uttryckt sin sorg. 

"Ditt leende lyste upp även de mörkaste dagarna. Vi kommer alltid att älska dig och aldrig glömma dig", skriver Altopack-Eppela på Facebook. 

Det var hans främsta meriter

Rumsas främsta meriter var en tredjeplats i Poggi all Cavalla och en femteplats i Terranuova Bracciolini.

Cykelsporten har genomlevt många tragedier på sista tiden. För knappt två veckor sedan dog legendaren Michele Scarponi när han kördes på av en bil under ett träningsåk. Kort därpå föll amerikanen Chad Young offer för en liknande olycka i loppet Tour of the Gila. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.