Contador: "Förstår att det blir diskussioner"

Publicerad
Alberto Contador ångrar inte att han satte in en attack när konkurrenten Andy Schleck fick problem med cykelkedjan.
Men delar av publiken visade sitt missnöje genom att bua ut Contador när han klev upp på podiet.
- Jag förstår att det kommer att bli diskussioner som det här, säger Contador till norska VG.
Det var i den sista stigningen i måndagens etapp som Andy Schleck fick problem med cykelkedjan som hoppade av - precis efter att han gjort ett ryck. Tvåan och förhandsfavoriten Alberto Contador stack då i väg och kunde därmed vinna tillbaka den gula ledartröjan. Men det blev inte det firande som han hade hoppats på. När han klev upp på podiet i målområdet hördes busvisslingar från publiken.
- Det finns människor som förstår det som hände och människor som inte förstår. Men sådan är den här tävlingen. Jag förstår att det blir diskussion om det som hände, säger Contador.

"Visste inte vad som hände"

Efter loppet sa en mycket besviken Schleck att han själv aldrig hade velat vinna på det här sättet. Men Contador slår ifrån sig.
- Jag tror inte att man vinner Touren på det här sättet. Men jag förstår att situationen är speciell. Det kan bli prat om det i efterhand. Men jag visste inte vad som hände med honom för jag var angripen och låg i täten, säger Contador till VG.
Han hänvisar också till en annan händelse i en tidigare etapp där Schleck var inblandad i en masskrock och då Contador avvaktade.
- I Spa gav jag mina lagkamrater besked om att stanna upp efter den våldsamma kraschen. Men jag tror alltså inte att 30 sekunder kommer förändra tävlingen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag