Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Claire förlamades efter krocken med en traktor

Foto: Instagram

I somras krockade Claire Danson, Europamästare i triatlon, allvarligt med en traktor. 

Nu meddelar Danson att hon blivit förlamad i underkroppen. 

”Jag tänker inte låta det stoppa mig från att göra någonting av det jag vill göra”, skriver hon i ett känslosamt inlägg på Instagram.

Det var i juni som brittiskan Claire Danson blev Europamästare i triatlon, i ålderklassen 30-34. Men bara veckor senare tog hennes liv en fruktansvärd vändning. 

I slutet av augusti kolliderade Danson med en traktor när hon var ute på ett cykelpass, och skadade sig svårt i kraschen. Triatleten punkterade två lungor och drabbades av flera benbrott, skador som hon menar kommer läka fullt ut. 

Clarie Danson har blivit förlamad

Men en konsekvens av olyckan får Danson leva med livet ut. Hon ådrog sig en allvarlig skada på en ryggradskota och har blivit förlamad från naveln och neråt. 

”Jag har haft många hårda stunder, men jag tänker inte låta det stoppa mig från att göra någonting av det jag vill göra (även triatlon!)”, skriver hon på Instagram. 

I inlägget skickar hon även en uppmaning till sina följare. 

”Snälla, behandla mig som den gamla vanliga Claire. Ingenting är förändrat där”. 

Vill få med andra på resan

Claire Danson skriver att hon hoppas kunna göra fler uppdateringar om sin kommande resa, som först kommer att fokusera på återhämtning men som förhoppningsvis ska leda till en karriär som paraidrottare. 

”Jag skulle vilja att ni följer med mig och att ni lär er allt om ryggradsskador med mig. Den här världen är så ny för mig, och jag vill hjälpa utbilda andra i vad det här innebär och vad som kommer med det. Så var så vänliga att försök få ut det här till så många personer som möjligt”, skriver Danson. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.