Johan Samuelsson - en av världens bästa spelare - åker ur superligan med sitt Granlo. Foto: Per Wiklund
Johan Samuelsson - en av världens bästa spelare - åker ur superligan med sitt Granlo. Foto: Per Wiklund

"Cirkus Granlo" över - trillar ur superligan

Publicerad

Granlo åker ur superligan i innebandy.

För lagkaptenen Johan Samuelsson, 27, var 1-9-förlusten mot Warberg den tyngsta någonsin.

- Det är inte världens bästa söndag precis. Det är bara mörker, säger landslagsstjärnan som inte vill ge några besked om sin egen framtid.

Granlo tog superligan med storm.

Säsongen 2012/13 var Sundsvallslaget ingen vanlig nykomling. De ledde serien inledningsvis, var nära att slå ut regerande mästarna Storvreta i slutspelet och blev "Cirkus Granlo" med hela innebandy-Sverige.

Därefter har det gått utför.

- Jag ser inte tillbaka på någonting nu. Det är bara mörkt. Men första säsongen var det show överallt och cirkus-namn hit och dit. Efter det året vet jag inte vad som hänt. Det är svårt att säga. Några felrekryteringar vid sidan av kanske. Vi räckte inte till helt enkelt. Det kanske gick för enkelt i början, säger Johan Samuelsson.

"Superligan är bättre i år"

Efter succén som nykomling slutade Granlo elva året därefter. I fjol slutade de just ovanför slutspelsstrecket och efter 1-9-förlusten mot Warberg - där förre Granlo-spelaren Daniel Nordlund gjorde hattrick och vägrade fira målen - måste Granlo börja om i allsvenskan nästa säsong.

- Vad kan man säga? Det är surt, men tabellen ljuger aldrig. Skillnaden mot i fjol var att vi inte vunnit de rätta matcherna, säger Johan Samuelsson.

Var det ett sämre Granlo i år eller var superligan bättre?

- Vi har haft ett bättre lag på pappret även om Robin Nilsberth var ett tungt tapp. Vi har haft två femmor som producerat men ligan är bättre i år. I fjol hade det räckt med 19 poäng för att hänga kvar. I år räckte det inte med 22.

Hur var stämningen i omklädningsrummet efter matchen?

- Det var tyst. Alla bara satt och sa ingenting. Som plåster på såren får vi en bussresa genom hela Sverige. Vi har väl ett matstopp där vi får dränka sorgerna med hamburgare. Sedan är det bara att gå upp och jobba i morgon.

"Jag är chockad över hjärtat de visar"

Johan Samuelsson förlorade SM-finalen med Dalen 2012. Men landslagsstjärnan - som är gjort 47 poäng den här säsongen - håller nedflyttningen till allsvenskan som det tyngsta nederlaget i karriären.

- Det är tufft att förlora en SM-final. Men då får man ändå en ny chans nästa år. Den här känslan är värre och tyngre. Jag har aldrig åkt ut en serie. Det är ett nytt kapitel i ens idrottshistoria. Förhoppningsvis är det sista gången.

Även utanför planen har Granlo haft problem de senaste åren. Det har varit konkurshot och ekonomin är fortfarande ansträngd. Löner har inte kunnat betalas ut som vanligt under den här säsongen, vilket även tränaren Magnus Svensson berättade för Innebandymagazinet inför Warbergsmatchen.

Johan Samuelsson vill inte bekräfta uppgifterna:

- Det kan jag inte svara på, men det är lite strul ekonomiskt. Det är klart att det inte är någon dans på rosor när ekonomin strular, men det har inte påverkat alls faktiskt. Vi spelar innebandy och det är ingen som är negativ över de grejerna.

Så du känner ingen besvikelse mot föreningen?

- Absolut inte. De har berättat hur det legat till hela tiden och varit tydliga inför gruppen. Ingen i laget har gnällt eller som gjort något som skadat gruppen eller föreningen. Det är stort och jag är chockad över det hjärta alla spelare visar för föreningen.

Vill inte ge besked om framtiden i dag

Granlo tänker även visa hjärta i den sista matchen i superligan för den här gången. Mullsjö kommer på besök hemma i Sundsvalls Sporthall på lördag.

- Det är surt nu, men vi måste se till de lag som Mullsjö slåss mot i slutspelsracet, säger Johan Samuelsson.

Landslagskaptenens kontrakt med Granlo går ut efter den här säsongen, men något besked om nästa säsong vill han inte ge.

- Jag förstår att frågan ställs, men jag kommer inte besvara någonting om framtiden i dag.

Sedan tidigare är det klart att Gävle spelar i allsvenskan nästa säsong.

Mullsjö, Helsingborg, Linköping och AIK gör upp om de tre sista slutspelsbiljetterna i den sista omgången. Linköping ska först spela sin hängmatch mot Storvreta på tisdag och kan med en seger säkra en slutspelsplats.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag