Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Chocken: USA utslaget – redan i kvartsfinalen

Dagens tre största sportnyheter.
Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA
Foto: XINHUA / XINHUA/SIPA USA SIPA USA

Sensationen är ett faktum.

Efter 48 raka segrar i OS och VM förlorade USA kvartsfinalen mot Frankrike med 79-89.

Det var supermaktens första VM-förlust på 13 år.

De största NBA-stjärnorna följde inte med till mästerskapet i Kina, men att USA skulle åka ut redan i kvartsfinal var en riktig högoddsare inför basket-VM.

För första gången sedan 1963 ställdes USA mot Frankrike i VM-sammanhang då lagen drabbade samman i kvartsfinalen i Dongguan under onsdagseftermiddagen.

Efter en heljämn första quarter (18-18) gjorde fransmännen ett litet ryck i den andra och kunde gå till halvtidsvila med en sexpoängsledning.

Frankrike, anförda av Orlando Magics Evan Fournier och Utah Jazz-centern Rudy Gobert, mattades sedan av i tredje och fick se USA ta över kommandot inför den avslutande quartern.

USA utslaget ur basket-VM av Frankrike

Goberts lagkamrat från Utah Jazz, Donovan Mitchell, noterades för 29 poäng under kvartsfinalen. Men 23-åringen var alldeles för ensam om att producera poäng i USA:s lag. Marcus Smart (11) och Kemba Walker (10) var de enda utöver Mitchell som passerade tio poäng.

Frankrike vände underläget i den sista quartern och vann till slut med 89-79.

Förlusten är USA:s första i VM-sammanhang sedan 2006, då man föll i semifinalen mot Grekland.

Räkna med ett revanschsuget USA inför OS i Tokyo nästa år.

”Sammanhållning är betydelsefullt i de här landslagsturneringarna. Flera av de här lagen, Frankrike inkluderat, har spelat tillsammans i flera år. Den här upplagan av USA sattes ihop i farten. Det ska bli intressant att se vilka som spelar för USA 2020”, skriver Sports Illustrated-journalisten Chris Mannix på Twitter. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.