Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Caroline Wozniacki - Nordens nya hopp

BÄST I Danmark. Caroline Wozniacki är bäst i Danmark - och hela Skandinavien. Nu siktar danskan, som är 26:a på världsrankingen, på att ta klivet mot den definitiva världstoppen. Foto: Jönsson Magnus
Hon är ung, rik och berömd. Och ser bra ut.
Men kärlekslivet är inte helt lätt för den danska tennisstjärnan Caroline Wozniacki, 18.
- Det är klart att man undrar när killar kommer fram om de bara vill sola sig i min glans eller om de menar allvar, säger hon.

FAKTA

Wozniackis väg till tennistoppenCaroline Wozniacki får som 15-åring ett wild card till Nordic Light Open 2005. Förlorar i första omgången med 2- 0 i set mot polskan Martina Sucha.

Hon ställer upp i turneringen även året efter, men förlorar även då i två raka set. Den här gången mot tjeckiskan Iveta Benesova.

18-åringen är superstor i Danmark. Danske prinsen Fredrik har till och med frågat Caroline Wozniacki om de inte kan spela mixed dubbel någon gång.

Hon kvalade in till Wimbledon för första gången förra året. I år höll Caroline Wozniacki, som då var seedad 31:a, på att skrälla genom att i tredje omgången pressa serbiska världsstjärnan Jelena Jankovic.

Caroline Wozniacki är bäst i Danmark - och hela Skandinavien.
Nu siktar danskan, som är 26:a på världsrankingen, på att ta klivet mot den definitiva världstoppen.
Hon vill göra det genom att vinna Nordic Light Open. Det skulle bli hennes premiärseger på WTA-touren - första match spelas i dag mot tyskan Angelique Kerber.
- Jag har utvecklats väldigt mycket sedan jag fick ett wild card här i Stockholm för tre år sedan. Jag vet att jag kan vinna varje match, säger Caroline.

Pappa var fotbollsproffs

Som verkligen ger syn för sägen att äpplet inte faller långt från trädet. Pappa Pjotr var tidigare fotbollsproffs, mamma Anna spelade volleyboll i polska landslaget och brodern Patrik lirar proffsfotboll i danska division 1.
- Jag provade på en herrans massa sporter - fotboll, handboll, simning - innan jag fastnade för tennisen. Där märkte jag att jag kunde vara min egen boss och fick göra som jag ville.
När förstod du att du var bra i tennis?
- När ingen i min familj kunde vinna över mig längre.
Hur går det om ni möts nu?
- Ingen av dem har en chans.
I dag är pappan hennes tränare, men de har ett avslappnat förhållande där Pjotr vet när han ska elda på sin dotter.
- Han är coach på banan, men enbart far utanför, menar Caroline Wozniacki.
Hon är trött på jämförelsen, men många anser att Caroline Wozniacki i både spelstil och utseende påminner om en yngre Maria Sjarapova.
- Jag försöker gå min egen väg och har egentligen aldrig pratat med henne. Sjarapova håller sig mycket för sig själv.

Har OS i tankarna

Medan Sofia Arvidsson kämpar för att bli hel och kunna ta sig till OS, är Caroline Wozniacki delvis redan där i tankarna.
- På WTA-touren representerar jag mig själv, i Peking hela mitt land.
I Danmark är hon så känd att det kan bli jobbigt för henna att gå på gatorna. De flesta som kommer fram är vänliga, men ibland smyger sig osäkerheten på.
- Man vet ju inte om de är allvarligt intresserade av mig som person eller bara vill sola sig i min glans.
Eftersom du inte har någon pojkvän antar jag att det även gäller killar?
- Ja, det också. Men under alla omständigheter är det skönt att veta att jag har några väninnor som jag känt sedan flickåren i Odense. Och som jag kan lita till hundra procent på i alla väder.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.