Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carolina Klüfts lycka – ska bli mamma i vinter

Carolina Klüft är gravid - och väntar sitt första barn i vinter. "Det är svårt att dölja nu. Folk går knappast på att jag käkat mycket bullar i sommar", säger den före detta sjukamperskan.Foto: Olle Sporrong
"Det känns helt fantastiskt", säger Carolina Klüft.Foto: Olle Sporrong
SPORT-Expressens Anna Friberg träffade en mycket lycklig Carolina Klüft utanför MTG-huset i Stockholm där hon sedan OS i vintras jobbar för Viasat.Foto: Olle Sporrong
För första gången på tre år bor nu Carolina och Patrik Klüft tillsammans i Stockholm. Foto: David Sica
Tillsammans med Ola Wenström ledde Carolina Klüft sändningarna från vinter-OS i Sotji i vintras. Hon har nyligen förlängt sitt kontrakt med Viasat över sommar-OS i Rio 2016.Foto: Joel Marklund
Carolina Klüft avslutade sin framgångsrika karriär 2012. Totalt blev det ett OS-guld, fyra VM-guld (utomhus och inomhus) och fyra EM-guld (utomhus och inomhus).Foto: Robban Andersson

Från friidrottsstjärna till tv-programledare, och i vinter väntar ytterligare en ny roll för Carolina Klüft – den som mamma.

Hon och maken Patrik väntar barn.

– Det känns fantastiskt roligt och vi är oerhört glada över det här, säger Carolina Klüft.

Aktuell som Viasat-programledare

Carolina Evelyn Klüft
Ålder: 31 år.
Född: I Sjömarken i Borås.
Längd: 178 centimeter.
Bor: I Stockholm med maken Patrik.
Aktuell: Tv-programledare i Viasat och i vinter ska paret Klüft bli föräldrar för första gången.
Friidrottskarriär: Största framgångarna kom i sjukamp. Vid 22 års ålder blev hon den yngsta friidrottaren hittills som erövrat samtliga fem internationella guldmedaljer: olympisk, världsmästerskap (inom- och utomhus) samt regional (Europamästerskap, inom- och utomhus).
I mars 2008 tillkännagav hon sitt beslut att inte längre tävla i mångkamp utan att i stället satsa på längdhopp och tresteg. Hennes främsta insats som längdhopperska blev en 5:e plats i VM 2011.
Klüft avslutade sin idrottskarriär i augusti 2012.

Halva tiden av graviditeten är gången och i vinter ska paret Klüft bli föräldrar för första gången.

– Ja, det är svårt att dölja nu. Folk går knappast på att jag käkat mycket bullar i sommar, säger "Carro" och lägger till att hon inte vill säga så mycket om sin graviditet men att hon mår bra och att de är förväntansfulla.

"Känns helt fantastiskt"

Hon är på ett strålande humör utanför arbetsgivaren Viasats kontor på Södermalm i Stockholm.

Men så har hon också extra mycket att glädjas åt just nu, Carolina Klüft, 31.

– Det går inte att föreställa sig hur det kommer bli att vara förälder, det är omöjligt men vi ser så klart fram emot det här väldigt mycket. Det känns helt fantastiskt.

I samband med OS i Sotji tog den före detta mångkamparen Carolina Klüft steget in i tv-världen när hon blev programledare för Viasats sändningar från spelen. Tidigare i sommar kunde SPORT-Expressen avslöja att Klüft förlängt sitt kontrakt med tv-kanalen över OS i Rio 2016.

– Jag är jätteglad över att fortsätta att jobba med Viasat. OS i Sotji var fantastiskt roligt och lärorikt och att det nu blir en fortsättning känns oerhört roligt, säger Klüft som redan nästa vecka är aktuell i tv-rutan när Viasats sändningar från ungdoms-OS i Kina drar i gång.

Bor ihop i Stockholm

Sedan ett år tillbaka bor Carolina Klüft permanent i Stockholm och det gör sedan en tid tillbaka även maken Patrik.

– Vi har inte varit sambo på tre år och kanske inte hundra procent någonsin, att vi är det nu känns otroligt bra, säger Carro.

Patrik Klüft, EM-medaljör i stavhopp 2002, lämnade i våras sitt uppdrag som hockeytränare för division 1-laget Piteå HC och är nu tränare för Djurgårdens juniorlag.

 

Missa inga sportnyheter – ladda ner Expressens app för iOS eller Android.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.