Foto: Ola Westerberg / Bildbyrån
 Foto: Ola Westerberg / Bildbyrån

Carl Söderberg kan få debutera i Stanley Cup

Publicerad

CHICAGO. Carl Söderberg kan få debutera i Stanley Cup i natt.

Allt hänger på om Bostons stjärnforward Nathan Horton kommer till spel eller inte.

- Jag är redo, det vore fantastiskt kul att få hoppa in och göra slutspelsdebut mitt under finalserien, säger Söderberg till SportExpressen.se.

Han har tränat och rest med laget under hela slutspelet, men ännu inte fått byta om till någon match.

Men i första finalmötet med Blackhawks natten till torsdagen, svensk tid, slog stjärnan Nathan Horton upp en gammal axelskada i den första förlängningsperioden och tvingades utgå.

Horton fanns på isen med laget under gårdagens träningspass i United Center, men deltog inte i några kontaktövningar.

På hans plats fick Tyler Seguin hoppa in senast och fortsätter han där också i nattens match blir centerplatsen i tredjekedjan ledig.

Och där skulle Söderberg kunna kliva in.

- Jag har inte hört någonting än, det avgörs nog inte förrän efter matchuppvärmningen om Horton kan spela eller inte, säger Söderberg.

Han körde för fullt med lagkamraterna i går och säger sig vara redo att debutera i slutspelet även om det skulle innebära att han får hoppa direkt in under en brinnande finalserie.

- Jag är absolut redo om de vill att jag ska hoppa in. Jag fick ju chansen att spela de sista seriematcherna och har kommit bra in i gänget.

Söderberg bildade en extrakedja under träningen med Jordan Caron och Rich Peverley.

Den 27-årige svensken svarade för två assist under de sex matcher han fick spela under slutet av grundserien.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag