Foto: Eva-Lena Johnsson
 Foto: Eva-Lena Johnsson

Canerstam sköt Warberg till SM-final

Publicerad
Warberg är klart för SM-final i innebandy efter torsdagens 6-5-seger borta mot Falun och sammanlagt 3-1 i matcher.
Där väntar Storvreta - och en chans att ta revansch för fjolårets semifinalförlust.
- Det är logiskt att de två bästa lagen möts i finalen, säger Warbergs målvakt Peter Sjögren.
Torsdagskvällens motståndare Falun, som överraskande slog ut AIK i kvartsfinalen, visade sig vara en hård nöt att knäcka för den överlägsna seriesegraren. Falun vann den första semifinalen och var nära att kvittera till 2–2 i matchserien.

Kom tillbaka

Laget hade ledningen med 2–0, 3–2 och 4–3 i torsdagens match. Men Warberg – eller rättare sagt landslagsbacken Jim Canerstam – kom tillbaka gång på gång. Canerstam gjorde Warbergs fyra första mål, däribland 4–4-kvitteringen sju minuter in i tredje perioden.
- Han gör en fantastisk match och kliver fram när det gäller som mest, säger Sjögren.
Men det var Henrik Olofsson och nämnde Sjögren som delade på matchhjälterollen: Olofsson tack vare sina två mål fram till 5–4 och 6–4 – och Sjögren genom att få Faluns lagkapten Eric Björks skott på hjälmen i slutsekunderna.

Storvreta väntar i final

Finalen spelas i Malmö den 16 april och där väntar regerande mästarna Storvreta, laget som slog ut Warberg i fjolårets semifinal och därmed hindrade hallänningarna att nå sin fjärde final i rad.
- Det känns väldigt inspirerande att det blir just Storvreta. Dels för att vi får chans till revansch, dels för att jag tycker att de har ett väldigt bra lag.

Mattias Danielsson/TT

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag