Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

C More tappar en tung sporträttighet

Foto: DANIEL NESTOR / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL NESTOR / BILDBYRÅN

Det blir ingen mer speedway på C More framöver. 

Internationella sportbolaget Springa media har tagit över rättigheterna i Sverige. 

C More har profilerat sig som speedway-kanalen i Sverige. Björn Oldéen har fungerat som programledare och Stefan Klemetz har kommenterat.

Men nu byter elitserien kanal. Det internationella sporträttighetsbolaget Spring Media har slutit ett representationsavtal med Elitspeedway Sverige ESS och Svenska Motorcykel och snöskoterförbundet Svemo. Avtalet omfattar exklusiva sändningsrättigheter för perioden 2018–2022.

De köper elitserien i speedway

– Det är roligt och utmanande att få möjligheten att jobba med en av Sveriges tre största ligor. Med ett publiksnitt på över 3,000 åskådare per match är det endast fotbollens Allsvenskan och hockeyns SHL som lockar fler, säger Hans Svelander på Spring media i ett pressmeddelande. 

- Med sina många fans och starka position har Elitserien ett strategiskt värde för traditionella och nya mediabolag som vill locka tittare till sina plattformar och tjänster. Vi ser också möjligheter i att stärka det digitala erbjudandet direkt mot kund, och använda de kunskaper och erfarenheter vi har av att bygga egna plattformar såsom Damallsvenskan.tv, Tennisplay.se, Worldtaekwondo.tv, Footballtv.org.

"Ser med spänning..."

Håkan Leeman, ordförande i Svemo, säger sig vara nöjd med sina nya samarbetspartners. 

– Inom Svemo uppmuntrar vi våra sektioner och idrotter att ta egna initiativ för att höja sportens popularitet och genomslag. Elitserieklubbarna har presenterat en lösning för att göra speedway tillgänglig för fler i ett samarbete med Spring Media – ett företag med stor erfarenhet av utveckling och distribution av medierättigheter. Det känns extra roligt att man i konceptet planerar att utnyttja modern teknik och dra nytta av den ökade digitaliseringen. Centralt ser vi från Svemos sida med spänning fram emot att se hur detta utvecklas, säger han. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!