Foto: DANIEL NESTOR / BILDBYRÅNFoto: DANIEL NESTOR / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL NESTOR / BILDBYRÅN
Foto: DANIEL NESTOR / BILDBYRÅNFoto: DANIEL NESTOR / BILDBYRÅN
 Foto: DANIEL NESTOR / BILDBYRÅN

C More tappar en tung sporträttighet

Publicerad

Det blir ingen mer speedway på C More framöver. 

Internationella sportbolaget Springa media har tagit över rättigheterna i Sverige. 

C More har profilerat sig som speedway-kanalen i Sverige. Björn Oldéen har fungerat som programledare och Stefan Klemetz har kommenterat.

Men nu byter elitserien kanal. Det internationella sporträttighetsbolaget Spring Media har slutit ett representationsavtal med Elitspeedway Sverige ESS och Svenska Motorcykel och snöskoterförbundet Svemo. Avtalet omfattar exklusiva sändningsrättigheter för perioden 2018–2022.

De köper elitserien i speedway

– Det är roligt och utmanande att få möjligheten att jobba med en av Sveriges tre största ligor. Med ett publiksnitt på över 3,000 åskådare per match är det endast fotbollens Allsvenskan och hockeyns SHL som lockar fler, säger Hans Svelander på Spring media i ett pressmeddelande. 

- Med sina många fans och starka position har Elitserien ett strategiskt värde för traditionella och nya mediabolag som vill locka tittare till sina plattformar och tjänster. Vi ser också möjligheter i att stärka det digitala erbjudandet direkt mot kund, och använda de kunskaper och erfarenheter vi har av att bygga egna plattformar såsom Damallsvenskan.tv, Tennisplay.se, Worldtaekwondo.tv, Footballtv.org.

"Ser med spänning..."

Håkan Leeman, ordförande i Svemo, säger sig vara nöjd med sina nya samarbetspartners. 

– Inom Svemo uppmuntrar vi våra sektioner och idrotter att ta egna initiativ för att höja sportens popularitet och genomslag. Elitserieklubbarna har presenterat en lösning för att göra speedway tillgänglig för fler i ett samarbete med Spring Media – ett företag med stor erfarenhet av utveckling och distribution av medierättigheter. Det känns extra roligt att man i konceptet planerar att utnyttja modern teknik och dra nytta av den ökade digitaliseringen. Centralt ser vi från Svemos sida med spänning fram emot att se hur detta utvecklas, säger han. 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag