Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

C More lanserar ny sportkanal i höst

Lasse Granqvist, C More
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: HENRIK ISAKSSON/IBL / /IBL
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Hittills har C More:s innehåll enbart varit tillgängligt för prenumererande kunder.

Men i höst lanserar bolaget en helt ny tv-kanal som kommer att visa liveidrott, sportnyheter och dokumentärer till ett billigare pris.

– Sportutbudet i Sverige är väldigt bra men den här typen av kanal saknas verkligen, säger Johan Cederqvist, C More:s programchef för sport.

I dag har svenska tv-tittare endast fått tillgång till C More:s sportutbud genom prenumerationer på något av kanalens paket.

Men i oktober lanserar bolaget en ny kanal som gör det lättare att ta del av sporträttigheterna.

Kanalen heter Sportkanalen och kommer att ta ett bredare grepp kring C Mores och TV4-Gruppens sportbevakning. Kanalen kommer att visa livematcher från handbollsligan och superettan samt utvalda bitar av allsvenskan, SHL och hockeyallsvenskan och PGA-touren. Därtill kommer en studio visa highlights från relevanta idrottsevenemang och fördjupande sport-tv i form av dokumentärer och utökade nyhetssändningar.

– Vi vill göra det lättare och roligare att följa den dagliga sportpulsen. Sportutbudet i Sverige är väldigt bra men den här typen av kanal saknas verkligen. Sportkanalen är skräddarsydd för de som är intresserade av sport men vill se ännu mer. Samtidigt ska Sportkanalen erbjuda fördjupning för de inbitna som sett allt men vill veta ännu mer, säger Johan Cederqvist, C More:s programchef för sport.

"Vill erbjuda mer innehåll"

Priset för Sportkanalen kommer att vara billigare än att prenumerera på någon av C More:s paket. Sportkanalen kommer, enligt vad SportExpressen erfar, att erbjudas i baspaket eller som en tilläggskanal i flera operatörers tv-utbud – likt till exempel Eurosport eller TV4 Sport.

– Vi har med vår stora redaktion och rättighetsportfölj möjlighet att erbjuda mer innehåll som både är en del av uppladdning och summering inför och efter matcher men som också är starkt innehåll på egen hand. Tillsammans med starka liverättigheter och nyhetssändningar tror vi att Sportkanalen blir en naturlig startpunkt för sporttittandet, säger Johan Cederqvist. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.